Sutjeska ima tajno oružje - to je Aleksa Marušić

Autor:

Momak iz omladinskog pogona jesenjeg šampiona države postigao četiri gola na pripremama, na proljeće bi mogao da debituje za prvi tim, posjeduje veliki talenat koji mora da se nadograđuje.

0
A- A A+
Sutjeska Foto: MONDOJesenji šampion države je tokom priprema za proljeće koje startuje 20. februara najbolje pojačanje pronašao u svojim redovima. I to u omladinskom pogonu.

Aleksa Marušić je iza sebe ostavio sjajan utisak na pripremama sa četiri gola, zasjenio je povratnike Miloša Radulovića i Šaletu Kordića, kao i prvotimce koji su iznijeli prvi dio sezone i uspjeli da pobjegnu Budućnosti na plus 13.

Marušić ima 18 godina, plijeni visinom, snagom i tehnikom, a kao produkt čuvene omladinske škole Sutjeske čeka šansu da debituje za prvi tim najdražeg kluba. Na proljeće bi mogao da bude tajno oružje Nikole Peca Rakojevića.

Nadam se da ću dobiti šansu. Na meni je da radim vrijedno i čekam. Dobro sam primljen od saigrača i za sada je sve kako treba", rekao je Marušić za Dnevne novine.

Talentovani 18-godišnjak je po jedan gol postigao protiv Zrinjskog I Igala, dok je dva potpisao u generalnog probi juče protiv Mladosti iz Lješkopolja (3:0). Prvi je pronašao petom, a drugi lijevom nogom sa 25 metara uprkos tome što je dešnjak.

Meni su ovo treće pripreme sa seniorskim sastavom, a osjećam se mnogo bolje i spremnije nego ranije. Mislim da sam napredovao i da sam napravio skok. Jednostavno, uklopio sam se u sistem, igrači i stručni štab su me prihvatili”, jasan je bivši član kadetske selekcije i aktuelni omladinski reprezentativac.

“Tajno oružje” Sutjeske ima pravo još pola godine da igra za omladince i vjerovatno će biti na relaciji omladinci prvi tim.

Ne bih da zvučim prepotentno i da neko pomisli da sam takav, ali mislim da sam prevazišao omladince. Volio bih da dobijem priliku da zaigram za seniore, ali vidjećemo šta će se desiti”, dječački je iskren 18-godišnji nikšićki nebrušeni biser.

Napadač, polušpic ili centralni vezista…

Najbolje se osjećam na poziciji polušpica. To je moja prirodna pozicija. Mogu da pokrijem mjesto špica, kao i mjesto iza polušpica, ali kao ofanzivni vezni se najbolje osjećam”, jasan je Marušić.

Sutjeska je jesen okončala sa 13 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Budućnost, navijači vjeruju da će na kraju sezone da se slavi treća titula.

Imamo lijepu bodovnu zalihu, ali ima još da se igra. Nijednog trenutka ne smijemo da se opustimo”, poentirao je Aleksa Marušić, dječak raskošnog talenta, ali i dječak koji mora da nadograđuje i njeguje svoj talenat kako bi iz dana u dan bio sve bolji.

Tagovi:
Sve vijesti