VAŽNO: Dan koji nikako nije dobar za vjenčanje

Autor:

Nisu bapske priče, istraživanje je pokazalo kada nije dobro "stati na ludi kamen".

VAŽNO: Dan koji nikako nije dobar za vjenčanje Foto: MONDO/Goran Sivački Engleske burme

Ako spadate među one koji se raduju Danu zaljubljenih 14. februara, a možda ste planirali da se vjenčate na ovaj dan - NE RADITE TO!

Istraživanje je pokazalo da oni koji su rekli "da" 14. februara imaju veće šanse da se razvedu - čak 37 odsto parova koje je imalo vjenčanje na Dan zaljubljenih se razvelo. 

Takođe, 45 odsto parova nije dočekalo u braku ni svoju treću godišnjicu, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Melburnu, koje je obuhvatilo milion brakova sklopljenih na Dan zaljubljenih.

Dakle, bez obzira na to što je riječ o, možda, najromantičnijem danu u godini, to ipak nije dobra prilika za sklapanje braka.

Zašto?

Zato, kažu psiholozi, što se mnogi tada vode svojim impulsima, a ne realnom slikom veze u kojoj su. Takođe, istraživanje je pokazalo da su se na Dan zaljubljenih vjenčali, većinom, oni koji su veoma kratko bili u vezi, tek nekoliko mjeseci.

U Crnoj Gori Dan zaljubljenih još nije počeo masovno da se obilježava, tako da ni sklopljenih brakova tog datuma nema mnogo, ali u Velikoj Britaniji, na primjer, se 14. februara vjenča više od 1.000 parova!

Pogledajte i MONDO TV prilog u kojem su poznate ličnosti otkrile da li slave Dan zaljubljenih:

Izvor: MONDO

Sve vijesti