Ruski mediji: "UEFA će žestoko da nas kazni"

Autor:

Izveštači ruskih medija iz Beograda prilično mirno prihvatili remi Crvene zvezde i CSKA na stadionu Rajko Mitić, ali strepe od kazne UEFA zbog ponašanja svojih navijača.

Ruski mediji: "UEFA će žestoko da nas kazni" Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Koliko sektora će da zatvori UEFA na stadionu CSKA", naslov je teksta ruskog lista "Sport-Express" koji najbolje oslikava raspoloženje Rusa nakon što su Crvene zvezda i CSKA remizirali bez golova u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

CSKA nije uspeo da slomi otpor Crvene zvezde koja je čak imala bolje šanse, a postizanje gola u Moskvi moglo bi da odluči putnika u osminu finala.


Mnogo više od igre na stadionu "Rajko Mitić" ruske medije zabrinulo je ponašanje navijača "armejaca" koji su početkom drugog poluvremena napravili bakljadu, zbog koje je u jednom trenutku bilo teško pratiti dešavanja na terenu.

Ruski "Sport-Express" konstatuje da će se korištenje pirotehnike od strane navijača CSKA sigurno naći u izveštaju delegata UEFA i da ruski klub sigurno čeka disciplinski postupak.

"Teško je predvideti tačnu presudu, ali možemo pretpostaviti da CSKA čeka velika kazna i pre svega zatvaranje jednog ili više sektora na stadionu. Ovo će sigurno biti na sledećoj utakmici kod kuće, revanš meču protiv Crvene zvezde u Moskvi",
navodi se u tekstu.

U izveštaju sa utakmice pod naslovom "Akinfeev i magla. CSKA preživjela ali i pretila" nije promakla koreografija "Delija" i ističe se da je dobro što je UEFA uvažila žalbu Crvene zvezde i što se igralo pred punim tribinama.

Igra CSKA ocijenjena je kao "dobra, živahna", a navodi se da su uprkos tome što su ih defanzivci Zvezde dobro čuvali Vitinjo i Musa u pojedinim trenucima pokazali klasu.

"Sport-Express" piše da je CSKA vršila pritisak, ali da je Zvezda imala bolje prilike, navodeći šanse Radonjića i Le Taleka, koje ruski klub nije uspeo da kazni.

CSKA će u revanšu biti oslabljena neigranjem Aleksandra Golovina, zbog žutog kartona, a to je ocenjeno kao katastrofa "za armejce".

U prilično mirnom tonu piše i "Sport.ru" konstatujući da je CSKA pretila više puta iz daljine, ali da ataci "armejaca" nisu predstavljali nikakvu opasnost za gol Milana Borjana.

Izveštač ovog portala ističe da je u drugom poluvremenu zapažen bio samo Golovin, navodeći odličnu situaciju "tri na dva" ali da lopta ipak nije uspela da dođe do Muse.

"Srbi nisu tako često napadali, ali su bili prilično oštri. Pešić (Radonjić, op.a.) je mogao postići gol, ali je Akinfeev spasio, a Krstičić i Ben su dobro igrali. Remi nije najbolji rezultat, ali CSKA u svakom slučaju mora da igra na pobedu u Moskvi", konstatuje izvještač "sport.ru".

Ruski izveštači bili su prilično kritični kada je u pitanju infrastruktura na najvećem srpskom stadionu.

Novinar Majk Gončarov postavio je video kako hoda kroz blato na kapijama uz cinični komentar:

"Nikada više neću reći reč o ruskim stadionima".

Sve vijesti