Novi V30:256 GB memorije + vještačka inteligencija

NA MWC 2018 sajmu u Barseloni upoznaćemo i osnaženu verziju najjačeg LG telefona.

Novi V30:256 GB memorije + vještačka inteligencija Foto: Promo / LG

Ukoliko čekate da LG V30 zvanično stigne u Crnu Goru- sačekajte još koju nedjelju, jer biste mogli da za isti novac imate potpuno nov, u nekoj drugoj boji i unaprijeđen softverski LG V30 model za 2018. godinu. Dugo se šuškalo da će LG za MWC spremiti nešto novo, LG G7, ali su ti planovi pali u vodu, jer LG nije ni imao u planu da predstavi novi uređaj.

Umjesto toga upoznaćemo LG V30 2018, koji će imati dodatne boje kućišta, ali i vještačku inteligenciju. LG je svoju vještačku inteligenciju trenirao pomoću prepoznavanja sadržaja na više od 100.000 fotografija, što je dovelo do nepogrešivog prepoznavanja kadra kamerom. Kamera će automatski podešavati parametre za jedan od najmanje 1.000 scenarija fotografisanja velikom brzinom, što će korisniku omogućiti da uvijek „uhvati pravi trenutak“, bez puno petljanja sa dodatnim podešavanjima.

Vision AI komponenta će automatski analizirati kadar i pronaći najbolji ugao fotografisanja, jačinu boja, zasićenost, osvjetljenje, refleksije i druge parametre.

LG je u saradnji sa Google kompanijom u Vision AI ugradio i 32 nove fraze za pokretanje komandi govorom i pretragu. Dovoljno je izgovoriti niz komandnih riječi, poput „Take a selfie video on a wide angle“ i kamera će to i da učini. Na isti način omogućeno je skeniranje QR kodova, pretraga fotografija ili okidanje panoramskih ili slika hrane i pića.

LG V30 se zvanično još uvijek ne prodaje u Crnoj Gori.

Vještačka inteligencija biće uposlena i u domenu noćne fotografije i snimanja, boljom analizom okoline i primjenjivaće posvjetljavanje objekata, tako da oni na fotografiji i video snimku budu jasniji, oštriji i bez neprirodnih boja i artefakta.

Čelnici LG Mobile kompanije najavili su da budućnost LG mobilne telefonije počiva na vještačkoj inteligenciji i da će na MWC sajmu biti otkrivene dodatne prednosti takve tehnologije u V30 modelu, uključujući i povećanje performansi i brzine telefona.

Tagovi:
Sve vijesti