Muzički centar da dobije reprezentativni prostor

Autor:

Neophodno je ubrzati sve preostale aktivnosti kako bi Muzički centar što prije dobio reprezentativni prostor i adekvatne uslove za obavljanje koncertne djelatnosti, ocijenio je ministar kulture, Aleksandar Bogdanović.

0
A- A A+

On je sa direktorom Muzičkog centra, Žarkom Mirkovićem razgovarao o aktuelnim temama u ovoj instituciji kulture, uključujući probleme sa prostornim kapacitetima sa kojima se Muzički centar suočava od svog osnivanja 2006. godine.

"Sagovornici su istakli važnost rješavanja tog pitanja u narednih nekoliko mjeseci, imajući u vidu da je rekonstrukcija Doma vojske, u kojem je planirano da Muzički centar bude smješten, u finalnoj fazi", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Bogdanović je rekao da je zadovoljan što je Crnogorski simfonijski orkestar (CSO) proteklih godina prerastao u ansambl visokog nivoa, o čemu svjedoče brojni istaknuti, domaći i inostrani umjetnici koji su u njemu nastupali.

Kako je saopšteno, oni su razgovarali i o planovima za širenje djelatnosti Muzičkog centra, što će biti jedan od prioriteta te ustanove nakon preseljenja u novi objekat.

Živković je kazao da Muzički centar planira da formira hor, kamerni i narodni orkestra, ali i stvori uslove za obavljanje pedagoške djelatnosti u toj oblasti.

Sagovornici su, kako se navodi, apostrofirali značaj saradnje Muzičkog centra i CSO sa srodnim institucijama u regionu, kao i njihovo učešće u projektima regionalne saradnje.

Bogdanović je pohvalio dosadašnje aktivnosti te ustanove na međunarodnom planu i ocijenio da u partnerstvu sa Ministarstvom može još značajnije raditi na obezbjeđivanju sredstava iz međunarodnih fondova za realizaciju projekata.

Sve vijesti