Nokia uspješnija od mnogih Android proizvođača

Lijepo je videti da se HMD Global dobro snalazi sa Nokia pametnim telefonima.

0
A- A A+

Prvi zvanični podaci o prodaji Nokia telefona su vrlo ohrabrujući i za HMD Global, koji posjeduje Nokia brend, i za korisnike - koji će imati veći izbor dobrih telefona pred sobom.

Nokia je, prema podacima koje je objavila GSMArena, pozivajući se na Counterpoint, prodala oko 4.5 miliona telefona u poslednja tri mjeseca 2017. godine, što je stavlja na 11. poziciju po prodaji telefona u svetu. Nokia je zauzela više od jednog procenta tržišta i tokom oktobar-decembar perioda pobijedila konkurente, koji su na Android tržištu mnogo duže i mnogo poznatiji.

Među onima koji sad Nokiji gledaju u leđa su Google Pixel, Alcatel, OnePlus, Lenovo, Meizu, Coolpad, HTC, Sony, Google, ASUS i Geonee.

Nokia se vratila u Top pet na ruskom i tržištima širom Azije, a ušla je i u Top 3 najprodavanija brenda na tržištu Velike Britanije, koje je jedno od najvećih na svijetu.

Vraća se i "buržujska" Nokia Sirocco serija telefona

Na tržištu običnih telefona Nokia je još bolja. Prodala je oko 21 milion uređaja, zauzevši šestu poziciju na tržištu i udio od preko pet odsto.

Nove modele upoznaćemo na MWC 2017 sajmu u Barseloni, kad bi trebalo da bude premijera unaprijeđenog Nokia 6 modela, Nokia 7 globalnog modela i Nokia 9 modela, novog iliti „pravog flagship“ uređaja iz Nokia postrojenja.

Svi ste pozvani, kao i uvek, da nas pratite pomno sa svim vestima iz Barselone!

Izvor: Nokia Mobile.

Tagovi:
Sve vijesti