Uspon, pad, pa opet uspon…

Autor:

Stevan Jovetić u Ligi 1 postiže gol na svakih 107 minuta, a u Kupu Francuske na 74,5 minuta, ali nedostaje mu konstantnost da se potvrđuje iz meča u meč

Monako će na kraju sezone da preda šampionsku krunu Pari Sen Žermenu, jer zvjezdani “sveci” nakon 25 odigranih kola bježe “kneževima” (ne)dostižnih 12 bodova.

Ali, trener još uvijek aktuelnog prvaka Lige 1 Leonardo Žardim je konačno dobio pravog Stevana Jovetića! Popularni JO-JO opet igra odličan fudbal, a forma mu je u usponu, nakon što je bila u padu.

Kapiten reprezentacije Crne Gore je na početku sezone bio dobar, imao je solidnu minutažu, postigao je dva gola, a onda je uslijedila utakmica Crna Gora - Danska (0:1) na kojoj se podgorički maestro povrijedio.

Zbog te povrede u oktobru dugo je bio van terena, forma mu je logično bila u padu, mediji su pisali da će Monako da ga proda. Međutim, protiv Anžea je pokazao šta može sa dva gola, a mediji su opet na njegovoj strani.

Svjestan sam da je bilo uspona i padova, a bilo ih je zbog povrede. U suštini zadovoljan sam svojim igrama i sa tim kako sam se integrisao u ekipu”, rekao je 28-godišnji Podgoričanin.

Jovetine brojke u Monaku su dobre, jer je odigrao 149 minuta u Kupu Francuske i postigao je dva gola (postiže gol na 74,5 minuta), dok je u Ligi 1 odigrao 429 minuta i postigao je četiri gola (postiže gol na 107 minuta), ali treba mu konstantnost.

Da se potvrđuje iz utakmice u utakmicu. Do sada su ga prekidale povrede, koje su bile glavni krivac što naš čarobnjak ne uspijeva da veže jednu perfektnu sezonu, nego zablista na trenutke.

Tagovi:
Sve vijesti