Lučić: Profit m:tel-a veći 76 odsto

Autor:

m:tel je u prošloj godini ostvario 69 miliona eura prihoda, 23 odsto više nego 2016, dok je profit bio veći 76 odsto, saopštio je izvršni direktor kompanije Vladimir Lučić.

0
A- A A+
m:tel Budva Lučić mtel cerović Foto: MONDO/Mladen Stojović

  On tvrdi da je, bez dileme, prošla godina bila najbolja poslovna godina m:tel-a i značajnije uspješnija nego 2016.

„Rasli smo u svim segmentima poslovanja. Možemo sa ponosom reći da smo, u velikoj konkurenciji, zabilježili rast u broju korisnika i prihodu. Bitno je da smo snažno krenuli u digitalizaciju i mislim da smo postali lideri i pokretači digitalnog razvoja u Crnoj Gori“, kazao je Lučić Pobjedi.

On je dodao da je ostvarena EBITDA, odnosno dobit prije poreza, kamata i amortizacije, u prošloj godini prešla 25 miliona eura, što je rast od 45 odsto u odnosu na 2016. godinu, kao i da je u pogledu broja korisnika prošla godina bila za m:tel uspješnija od prethodne.

„Rast korisnika u postpejdu je iznosio 28 odsto. Svaki pojedinačni segment u fiksnoj mreži bilježi značajan rast. Tako je broj korisnika televizijskih usluga veći 51 odsto, interneta 58 odsto i fiksne telefonije 85 odsto u odnosu na 2016. godinu“, precizirao je Lučić.

On je rekao da je na kraju prošle godine bilo 288 hiljada korisnika mobilne telefonije, televizijskih usluga bilo 53 hiljade, interneta 47 hiljada i fiksne telefonije 21 hiljada.

Prema njegovim riječima, prošle godine su nastavljena ulaganja u razvoj kablovske mreže u koju je m:tel investirao skoro 27 miliona eura.

„Infrastrukturne i investicije u mobilnu telefoniju iznosile su 18 miliona eura. Značajna investicija u prethodnom periodu je ulaganje u 4G mrežu koja je puštena u julu prošle godine, kao i zamjena biling sistema“, kazao je Lučić.

Prema njegovim riječima, m:tel je u prošloj godini ponudio korisnicima niz novih usluga, od kojih su neke prvi put na crnogorskim tržištu.

U ovoj godini najveća pažnja će se posvetiti digitalizaciji kompanije i svih procesa u njoj.

„m:tel želi da bude nosilac četvrte industrijske revolucije u Crnoj Gori, kreirajući novo digitalno društvo i pružajući svojim korisnicima jedinstven doživljaj korišćenja digitalnih tehnologija i servisa potpuno personalizovanih po njihovim potrebama“, naveo je Lučić.

Prema njegovim riječima, m:tel će u aprilu pustiti novu multimedijalnu platformu koja će omogućiti novi doživljaj gledanja televizijskih kanala preko mobilnog i televizora.

„Takođe ćemo pokriti i ostatak gradova koje nijesmo pokrili ove godine, kao što su Danilovgrad, Petnjica, Gusinje, Plav, Kotor, Žabljak, Plužine i Šavnik“, rekao je Lučić.

m:tel, kako je poručio, planira da se ozbiljnije uključimo u svjetsku utakmicu sa velikim igračima u svijetu aplikacija i servisa.

On je ocijenio da je nivo usluga koje se nude korisnicima na crnogorskom tržištu telekomunikacija veoma razvijen.

„Smatram da smo ključni korak u razvoju crnogorskog telekomunikacionog tržišta napravili upravo mi kada smo prije dvije godine krenuli da razvijamo snažnu optičku mrežu u prigradskim naseljima i tako svim domaćinstvima dali mogućnost brzog interneta u kućama“, zaključio je Lučić.

Sve vijesti