Tužioca tukao iz straha, mislio da je kriminalac?

Autor:

Podgoričanin Bojan Matanović priznao je juče u Osnovnom sudu u Podgorici da je pretukao tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu Nikolu Boričića, tvrdeći da je to uradio iz straha, odnostno kako bi se zaštitio

3
A- A A+

  Pred sudijom Nenadom Vujanovićem, optuženi Matanović je rekao da je do sukoba došlo zbog ponašanja tužioca a ne zbog taksi vozila. On je ponašanje tužioca okarakterisao kao sramotu za državu.

Boričić sa druge strane tvrdi da fizičkom obračunu nije prethodila nikakva svađa, već da ga je Matanović pretukao bez povoda, prenosi Dan.

U noći 21. decembra prošle godine okrivljeni Matanović je bio u hotelu Hilton sa drugom. On tvrdi da ih je Boričić za kojeg nije znao da je tužilac, čitavo vrijeme gledao provokativno i da je više puta zavlačio ruku ispod sakoa zbog čega je Matanović mislio za njega da je kriminalac i da je naoružan. Otuženi je kazao da mu je žao što se ovo dogodilo, ali da je sve to uradio iz straha jer je vjerovao da Boričić hoće da ga napadne.

Matanović je kazao da je sa drugom pozvao taksi vozilo, a kada je ono stiglo ispred hotela Hilton u njega je ušao Boričić, na šta je Matanović rekao da nije problem da uđe u vozilo ali i da nije potrebno da se ponaša nekorektno, na šta mu je ovaj odgovorio: "Bježi tamo", prenosi Dan.

Nakon toga, Matanović i njegov drug su se vratili u hotel, a Boričić ih je prema riječima optuženog posmtrao iz taksi vozila, i ubrzo se za njima vratio u hotel. U holu hotela je uslijedio kratak razgovor kada ga je Matanović upitao o čemu je riječ nakon čega je Boričić kazao: "Vozi, majmune". Tada je Matanović nasrnuo na njega, i tvrdi da ga je pretresao en bi li našao oružje.

Boričić sa druge strane tvrdi drugačije. On je inspektorima kazao da je sporne noći bio sa kolegama na proslavi, nakog čega je krenuo kući i ušao u taksi vozilo koje, kako je kazao nije on pozvao. Kada su ga kolege pozvale da se vrati na proslavu, on je to i učionio, međutim u holu hotela ga je napalo nepoznato lice koje, kako tvrdi, nije vidio do tada. On je bio izričit u tome da Matanovića nikada ranije nije vidio, kao i da nije razgovarao sa njim ni u hotelu, ni kod taksi vozila, prenosi Dan.

 Nakon saslušanja Matanovića i Boričića, u sudnici su odgledana dva snimka spornog incidenta. Na jednom se vidi kako optuženi sa još jednim muškarcem prilazi taksi vozilu u koje je za njima ušao Boričić. Vidjelo se i kako se optuženi i njegov prijatelj obraćaju Boričiću, nakon čega odlaze u hotel. Nedugo zatim, dok je tužilac bio u taksi vozilu, optuženi se vratio otvorio vrata od vozila i ponovo mu se obratio.

Na drugom snimku se vidi da se tužilac vraća u hotel, gdje u holu stoji optuženi. Matanović mu se obratio, a Boričić se okrenuo prema njemu. Nakon toga, vidi se da je Boričić nastavio u drugom pravcu, ali je Matanović nasrnuo na njega zadavši mu 19 udaraca, prenosi Dan.

Sve vijesti