Podgorica: Maloljetnici osumnjičeni za krađe

Autor:

Maloljetnici B.H. (16) i F.S. (16) iz Podgorice osumnjičeni su da su po Podgorici duže vremena obijali lokale, butike, stanove i od sugrađanina otimali torbe, saopšteno je iz Uprave policije.

0
A- A A+

  B.H. je osumnjičen za 15, a F.S. za deset krađa, od čega je jednu počinio sam a ostale u društvu sa njim.

Tri krađe, za koje su osumnjičeni, odnose se na otimanje torbi od građana na ulici, prilazeći im sa leđa.

Osam krađa počinili su na štetu ugostiteljskih objekata.

Oni su, sumnja se, obijali ulazna vrata ovih objekata i ukrali alkoholna pića, kafu, lap-top, novac i cigarete.

Dva puta su provalili u jedan butik u ulici Slobode, iz kojeg su ukrali garderobu i novac.

Takođe su osumnjičeni da su provalili u stan, koji se nalazi u ulici Slobode na 11 spratu, i u kuću na Vrelima Ribničkim iz kojih su ukrali zlani nakit i konzolu za igrice, mašinu za pranje vozila, bušilicu, brusilicu, kućni bioskop, pojačalo sa zvučnicima i alat.

“Navedena krivična djela su rasvijetljena zahvaljujući operativnom radu službenika Jednice kriminalističke policije za suzbijanje krađa i teških krađa CB Podgorica, koji su preduzimanjem intenzivnih mjera i radnji na terenu došli do saznanja o osumnjičenim licima”, ističu iz policije.

Nakon konsultacije sa nadležnim tužiocem B.H. je uhapšen i danas je uz posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu priveden nadležnom tužiocu za maloljetnike, dok je protiv F.S. posebni izvještaj tužiocu za maloljetnike dostavljen u redovnom postupku.

Sve vijesti