Otkaz najboljem na svetu zbog srčanih problema!

Autor:

Najbolji i najtrofejniji evropski vaterpolo klub otpustio Hrvata Sandra Sukna zbog srčanih problema. Odluka naišla na veliko negodovanje. "Nečovečno!", kaže selektor hrvatske reprezentacije.

0
A- A A+
Sandro Sukno Foto: MN Press

Italijanski Pro Reko, najtrofejniji vaterpolo klub Evrope, otpustio je najboljeg vaterpolistu sveta Sandra Sukna nakon što su mu utvrđeni problemi sa srcem.

Najbogatiji klub sveta, rekorder sa osam evropskih šampionskih titula, povukao je nepopularan potez raskinuvši ugovor sa hrvatskim internacionalcem, koji je završio sezonu kada su mu lekari prošlog oktobra uočili zdravstvene probleme.

Hrvatskom reprezentativcu čak je i ugrožena karijera, a oporavak će nastaviti u SAD.

Selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak kritikovao je potez Pro Reka: "Ne usuđujem se da dajem lekcije bilo kome, ali potez Pro Reka u najmanju ruku mogu da ocenim kao nečovečan. To ide njima na dušu, to je njihova stvar".

Potpredsednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić bio je nešto blaži u oceni ovog poteza Pro Reka:

"Pro Reko se ponaša strogo profesionalno i to je to. Da je Sukno igrao u nekom našem klubu, sigurno je da bi taj klub imao drugačija osećanja. Međutim, ne možemo nikoga naterati da bude korektniji od onog što je napisano u ugovoru. Oni formalno imaju pravo i to je završena priča. Ovo je, možda, više putokaz našim igračima za budućnost da im je za nešto manje novca bolje da ostanu u nekom našem klubu, negde gde te gledaju kao čoveka, a ne kao sredstvo za postizanje rezultata. Važno je gledati ne samo šta, nego i sa kim potpisuju ugovore. Nema tu nikakve ljutnje na Pro Reko", kaže Bukić.

Sukno je proglašen za najboljeg igrača u 2017. godini, ispred srpskog reprezentativca Andrije Prlainovića.

Tagovi:
Sve vijesti