U Podgorici 81 intervencija

Autor:

Služba zaštite Glavnog grada je tokom janura imala ukupno 81 intervenciju, od čega 49 puta zbog požara, saopšteno je iz PG Biroa.

0
A- A A+

„Prevezli su četiri kamiona vode, a ostalih 28 intervencija se odnosilo na pranje ulica, saobraćajne akcidente, dežurstva na sportskim događajima, otvaranje stanova i liftova“, kaže se u saopštenju.

Služba je, kako se dodaje, imala i prezentacije o zaštiti od požara u Osnovnoj školi „Maksim Gorki“, a počeli su i implementaciju sistema menadžmenta kvalitetom QMS u skladu sa zahtjevima standarda ISSO 9001:2015.

  Kako su kazali iz PG Biroa, Služba je uručila i dvije donacije u opremi kolegama iz Gusinja i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bijela.

Vatrogasci Glavnog grada su, kako se navodi, u januaru dobili zaštitnu opremu renomiranog proizvođača TEXPORT.

„Oprema u vidu zaštitnih pantalona i jakni štiti vatrogasce od visokih temperatura i omogućava bezbjedan i udoban rad na skoro svim vrstama intervencija“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su spasioci Službe opremljeni i zaštitnim čizmama sa posebnim mehanizmom zatezanja i načinom podešavanja na nozi, što omogućava maksimalnu zaštitu i rad u svim uslovima u kojima se vatrogasci mogu naći.

„Uprava Glavnog grada, imajući u vidu značaj i ulogu Službe, konstantno ulaže u nabavku opreme za njene potrebe, jer ona ima najveću odgovornost kada su u pitanju situacije u kojima je neophodno sačuvati građane i njihovu imovinu od svih oblika vanrednih i nepredvidivih situacija i okolnosti', kaže se u saopštenju.

U mandatu ove uprave su, kako se navodi, obezbijeđena dva nova specijalizovana vozila renomiranih njemačkih proizvođača, vrijedna oko pola miliona EUR, čime je modernizovan vozni park.

„Prošle godine je izvršena nabavka zaštitnih odijela za spasilačke intervencije i specijalnih čizmi za spasioce, a donacijom njemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), cjelokupni sastav jedinice opremljen je opremom za poplave, čime je u velikoj mjeri podignut nivo opremljenosti i efikasnosti“, naveli su iz PG Biroa.

Glavni grad, kako su kazali, pored konstantnog ulaganja u nabavku nove opreme i specijalizovanih vozila koja su neophodna za efikasniji rad Službe, radi i na stručnom usavršavanju njenih pripadnika različitim treninzima i obukama.

Tagovi:
Sve vijesti