m:tel nagradio telefonima najbolje

Autor:

Na prvom mtel app konkursu učestvovalo je 12 gimnazija i stručnih škola. Naši talentovani srednjoškolci su se takmičili u izradi mobilnih aplikacija za Android™ ili iOS.

m:tel nagradio telefonima najbolje Foto: m:tel

Prema ocjeni žirija, najbolje su bile aplikacije:

  • TeleTech koju je radio tim „Valanders“  Srednje Elektro-Tehničke škole „Vaso Aligrudić“  iz Podgorice i
  • Goh, koju je radio tim „Sphinks“  Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice.

Pored vrijednih  nagrada za sve članove tima,  pobjeda u ovom ciklusu takmičenja omogućila im je i plasman u regionalno finale konkursa pod nazivom „Regionalni app izazov“, gde će biti u prilici da se susretnu i takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Finalno takmičenje će biti održano u posljednjoj sedmici februara u Beogradu, kada će se naši takmičari dobiti mogućnost da osvoje prvu nagradu - odlazak u Berlin na jednu od vodećih IT konferencija ili specijalnu nagradu za inovativnost.

„Izuzetno smo ponosni na sve ove mlade ljude koji su pokazali pravi timski duh, veliku kreativnost i inovativnost. Kompanija m:tel vjeruje da je ulaganje u mlade telente zapravo ulaganje u budućnost svih nas jer njegovanjem  znanja otvaramo nove mogućnosti za napredak društva. Ovim projektom smo to samo potvrdili a naš cilj je da podstaknemo inovativne i talentovane pojedince da rade na sebi i da vjeruju u obrazovanje -   jer se znanje uvijek nagrađuj“ rekla je prilikom uručenja najsavremenijih telefona Nadežda Sredanović, vođa projekta iz m:tel-a.

Sve vijesti