Sony riješio pitanje Xperia Android nadogradnji

Da ne bismo mozgali koji telefoni hoće, a koji telefoni neće dobiti nove Android verzije Sony nam je riješio dilemu.

0
A- A A+

Recimo to ovako - ako kupujete Sony Xperia telefon, postarajte se da to bude što skuplji Sony Xperia telefon, jer ćete tako direktno uticati na to koliko će Android nadogradnji za vaš model stići. Kompanija Sony je riješila da korisnicima ponudi jedinstven program Android nadogradnji u zavisnosti od toga kojoj seriji pripada njihov telefon.

Vodeći modeli tj. „flagship“ linija uređaja dobiće dvije nove nadogradnje softvera, odnosno dvije godine podrške kroz nadogradnju na novi OS, uz konstantne sigurnosne dopune.

Novi Huawei P20 imaće 5 kamera i stereo zvučnike

 Telefoni iz središnjeg segmenta dobiće makar jednu nadogradnju softvera, a svaka druga zavisi isključivo od odluke kompanije tj. od toga da li će ona biti zadovoljna kako se hardver ponaša pod novom verzijom Android sistema. Takođe, i ovi uređaji biće dio „Security Update Program“ sistema, koji garantuje sigurnosne nadogradnje i zakrpe po potrebi i nakon završetka zvanične podrške.

Nažalost, telefoni iz najnižeg tržišnog segmenta nisu imali sreće što se tiče Android nadogradnji i sigurnosnih nadogradnji, takođe, pa pretpostavljamo da će Sony za svaki od modela donositi odluku o nadogradnjama i sigurnosnim zakrpama.

Xiaomi Redmi Note 5: Mega ekran, ogromna baterija

Sony je i zvanično potvrdio da će protiv Spectre i Meltdown problema biti ažurirani samo sledeći modeli: Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra, Xperia L1, Xperia XA1 Plus, Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia L2, Xperia X Performance, Xperia X, Xperia X Compact, Xperia XZ, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact.

Svi ostali telefoni neće dobiti tu nadogradnju.

Sony će tokom MWC 2018 sajma u Barseloni predstaviti najnovije telefone, među kojima bi trebalo da vidimo i nasljednika Sony Xperia XZ Premium modela, koji će imati pravi 4K ekran od ivice do ivice, Snapdragon 845 čipset i stereo zvuk.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Sony Xperia.

Tagovi:
Sve vijesti