Crna Gora nikada nije dobila Hrvatsku: Teško…

Autor:

“Lavovi” će u baražu za Svjetsko prvenstvo 2019. igrati protiv zvanično pete reprezentacije na Evropskom prvenstvu, prvi meč na program od 8. do 10. juna, revanš se igra od 12. do 14. juna

0
A- A A+

  Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj na kome je Crna Gora bila samo posmatrač se završava danas borbama za treće (Francuska - Danska, 18.00) i prvo mjesto (Španija - Švedska, 20:30), ali većina rukometnih reprezentacija već razmišlja o narednom velikom takmičenju.

O Svjetskom prvenstvu 2019. godine, koje se u januaru održava u Danskoj i Njemačkoj.

A za rukometni Mundijal su izvučeni parovi baraža, a naša Crna Gora će u razigravanju za Svjetsko prvenstvo igrati protiv Hrvatske! Teže skoro da nije moglo.

Tako će “lavovi” udariti udariti na jednu od najboljih selekcija na svijetu, te na reprezentaciju koja je osvojila peto mjesto na šampionatu Starog kontinenta, koje se upravo danas završava u Hrvatskoj.

Izabranici Dragana Đukića (vodiće ekipu u baražu, a vjerovatno će i nakon toga ostati selektor) će prvu utakmicu igrati u gostima od 8. do 10. juna, dok je revanš na program od 12. do 14. juna u Crnoj Gori.

Nismo željeli Hrvatsku, ali šta je - tu je. Hrvatska je definitivno favorit, dokazali su svoju jačinu na EP uprkos tome što Hrvati kao nacija nisu zadovoljni petim mjestom. Međutim, na terenu će morati da dokažu da su bolji od nas”, rekao je selektor Đukić.

Crna Gora je odigrala pet utakmica protiv “kockastih” u istoriji, svih pet je izgubila, ali posljednji okršaj koji je bio prijateljskog karaktera je dokazao da “lavovi” mogu da se nose sa selekcijom koja u svojim vitrinama ima tri medalje sa Olimpijskih igara (dva zlata, jedna bronza), pet medalja sa Svjetskih prvenstava (jedno zlato, tri srebra, jedna bronza) i pet medalja sa Evropskih prvenstava (dva srebra, tri bronze).

Na toj prijateljskoj utakmici u Splitu, 5. januara ove godine, bilo je 25:22 za Hrvate. Bila je to priprema za EP na kome smo mi definitivno podbacili, a i Hrvati ako pitate njihove navijače.

Prijateljske utakmice su jedno, a kvalifikacione i utakmice na prvenstvu sasvim drugo. Međutim, znamo da možemo da igramo sa njima, a u sportu ne postoje utakmice koje su unaprijed dobijene. Ako se sjećate, u kvalifikacijama smo nadigrali Švedsku, a Švedska je u finalu Svjetskog prvenstva. Sve je moguće. A jedna dobra okolnost za nas je činjenica što revanš igramo kod kuće”, podvukao je Đukić.

A protiv Crne Gore u baražu sigurno neće igrati golman Mirko Alilović i pivot Igor Vori koji su se oprostili od reprezentacije, a nije isključeno da se do juna oprosti još koji igrač “kockastih”.

PAROVI BARAŽA

Hrvatska - CRNA GORA

Srbija - Portugal

Litvanija - Island

Češka - Rusija

Slovenija - Mađarska

Bjelorusija - Austrija

Makedonija - Rumunija

Holandija - Švedska/Španija

Norveška - BiH/Švajcarska

Prve utakmice se igraju između 8. i 10. juna, a revanši su na programu od 12. do 14. juna

Tagovi:
Sve vijesti