Kakve je to čizme nosio Putin? (FOTO)

Autor:

Cio svijet vidio je Putina kada je učestvovao u bogojavljenskom kupanju. A kakve je to čizme nosio prije nego što je ušao u ledenu vodu?

0
A- A A+

Nakon ovih fotografija, tradicionalne ruske čizme valjenke, mogle bi da postanu hit u svijetu! Riječ je o čizmama od valjanog sukna, koje ne propuštaju vodu, a mogu se naći vezene, ukrašene perlama…

"Ružne" čizme su postale još ružnije (FOTO)

U Rusiji su popularne zbog velike hladnoće, ali nakon fotografija ruskog predsjednika Vladimira Putina, za valjenkama vlada velika potražnja, a mogu se naći u onlajn prodaji - na "Ibeju" se mogu naći već od 30 dolara, u zavisnosti od toga čime su ukrašene.

Tradicionalne valjenke svojevremeno su nosili i car Petar i Staljin, a u Rusiji ih izrađuje čak 37 fabrika. U Moskvi se najčešće nose one ukrašene perlama, dok u provinciji preovlađuju modeli sa vezom, a rade ih uglavnom bake.

Look at this family boots random combination.... #woolboots #valenki #family

A post shared by lilu13by (@svetavold) on

Ove čizme koje bi uskoro mogle da se nose širom svijeta imaju bogatu istoriju. U moskovskom muzeju "Ruske valjenke" izložene su i valjenke iz tatarskog grada Kukmora, koje su meke i za koje se vjeruje da imaju ljekovito dejstvo: takve je nosio ruski car Petar, a zabilježeno je da je svakog jutra on tražio šči i valjenke da se ugrije.

VAŽNO za sve koji putuju u UGG čizmama...

U valjenkama je i sam Staljin grijao noge, a direktor muzeja valjenki kaže da je neizvjesno da li bi Rusija dobila ratove - da nije bilo valjenki koje se prave od samo 219 grama vune.

U videu pogledajte različite modele valjenki:

Izvor: YouTube/Irina Lia

Tagovi:
Sve vijesti