NAPOKON: Kondomi u čak 60 veličina

Autor:

Muškarci se često žale da su im kondomi neudobni, da im uskraćuju potpuno uživanje tokom seksa, i da im baš ne prija ta gumena zaštita. Međutim, stiglo je rješenje!

0
A- A A+

Nakon što je stiglo odobrenje FDA, kompanija sa sjedištem u Bostonu počela je da prodaje kondome u 60 veličina, u kombinaciji sa deset dužina i devet obima.

Sve donedavno, prema propisanim standardima kondomi su morali biti dugi minimalno 17 centimetara. Međutim, istraživanja su pokazala da je prosječan penis u erekciji 2,5 centimetra kraći.

Debi Herbenik, stručnjak za seksualno zdravlje sa Univerziteta u Indijani, sa svojim kolegama objavila je istraživanje sprovedeno na 1.661 muškarcu sa čitave američke teritorije, a koje je pokazalo da čak 83 odsto muškaraca ima problem sa kondomima standardne veličine zato što su im preveliki. Prosečna dužina bila je oko 14 centimetara.


Raznovrsnija i prilagođena ponuda kondoma pod imenom "myONE Perfect Fit", podrazumijeva veličine od 12,4 do 23,8 centimetara i obime od 8,9 do 12,7.

"Ako su već kupovali kondome u manjim veličinama koji su im ipak bili preveliki, to je užasno iskustvo za muškarce", kaže Vedel, čijoj kompaniji pripada brend "myONE condoms". Samo za nekoliko sati otkada su pušteni u prodaju, dodao je Vedel, naručeni su kondomi u svih 60 veličina.

Jedan od kupaca, Šon Rejmund (34) iz Teksasa, kaže da kod standardnih kondoma "dužina frustrira, zato što kondom neprekidno spada", a oni od lateksa "prekinu cirkulaciju, kao da vas je uhvatila u stisak anakonda", piše "Njujork tajms", a prenosi "Nedeljnik".

Monkeyfun14 kaže da je naručio nove kondome, ali da "iako su odgovarajući", oni standardni su jeftiniji.

Ovi prilagođeni kondomi koštaju 66 centi po komadu.

Dr Debi Herbenik kaže da je edukacija o kondomima, uz savjete za korišćenje lubrikanata, mnogo važnija nego izbor od 60 veličina.

Svejedno, čak i da nema istinskih benefita od prilagođenih kondoma, neki se nadaju da bi se moglo uvećati korišćenje kondoma uopšte, pošto "pumpaju samopouzdanje".

Da li vi koristite kondome? Pišite nam u komentarima svoja iskustva u vezi sa veličinom kondoma...

Sve vijesti