Pretukao Baranku jer je odbila brak

Autor:

Državljanin Makedonije Šaban Redžepović, sa prebivalištem u Rožajama, optužen je da je oteo i pretukao S.Č., sa kojom je navodno bio u emotivnoj vezi.

1
A- A A+

  S.Č. tvrdi da je on na silu, držeći joj nož na vratu, uvukao u automobil i odvezao je u Rožaje, kako bi je natjerao da se uda za njega. Optuženi je to krivično djelo počinio 9. decembra prošle godine, prenosi Dan.

Kako je navedeno u optužnom predlogu, on je tog dana oko 15 časova otišao u stan S.Č. u Baru, kada su se posvađali. Nakon prepirke, izvadio je nož čije je sječivo bilo dugačko 40 centimetara, koji je držao u desnoj šaci dok ju je lijevom držao za vrat i davio.

"Nakon toga joj je oštricu noža prislonio da vrat, a potom ju je drškom noža više puta udario u predjelu glave, usled čega je pala na pod, nakon čega je nastavio da je udara više puta nogom u predjelu glave i tijela, da bi je potom na silu stavio na prednje sjedište svog vozila i odveo je u Rožaje, gdje ju je više puta udario bocom od plina od 5 kilograma u predjelu tijela, a potom ju je džezvom za kafu", navedeno je u optužnom aktu protiv Šabana Redžepovića, prenosi Dan.

Baranka je zadobila više tjelesnih povreda, podliva, razderotina i oguljetina. Osumnjičeni je nedugo nakon počinjenog krivičnog djela lišen slobode, a na teret mu se stavljaju krivična djela laka tjelesna povreda i protivpravno lišenje slobode.

 Kako je kazao Redžepovićev advokat, Damir Lekić, optuženi Rožajac je na saslušanju u tužilaštvu kategorično negirao krivicu, tvrdeći da ni 9. decembra niti bilo kog drugog datuma nije na bilo koji način zlostavljao S.Č. On je sa ovom Barankom, kako je ispričao tužiocu, bio godinu ipo u emotivnoj vezi, a živjeli su u stanu koji on iznajmljuje u Baru. Spornog dana, kako je kazao, pozvala ga je ćerka S.Č. koja mu je kazala da je u stanu našla povrijeđenu majku, koja je tvrdila da se povrijedila prilikom pranja prekrivača.

On je odmah otišao u Bar, gdje je zatekao povrijeđenu S.Č. Ponudio joj je da je da jeodvede u Hitnu pomoć, ali je ona to odbila uz obrazloženje da je sa nekim od zaposlenih u toj ustanovi bila u vezi pa joj je zato neprijatno da ide tamo. Nakokn toga ju je odvezao u KCCG u Podgorici,gdje su mu rekli da S.Č. nije hitni slučaj i da mora da zakaže pregled, prenosi Dan.

Preplašen zbog njenog stanja, ponudio joj je da je odvede u Rožaje, kako bi je pregledao njen rođak koji je ljekar, na šta je ona pristala. Kako nije uspio da stupi u kontakt sa tim ljekarom, on je S.Č. odvezao u ružajsku Hitnu pomoć. Pretučenu Baranku uputili su na liječenje u beransku  bolnicu, dok su njega uhapsili. Tvrdio je da ne bi vozio S.Č. u bolnicu da ju je pretukao.

Pretučena S.Č. tvrdila je da je sa Rožajcem bila u emotivnoj vezi koju je planirala da prekine jer joj je, navodno, prijetio da će je ubiti ukoliko ga ostavi.

Ona je navela i to da ju je Rožajac tukao dva sata. Kada ju je nazvala ćerka, on joj je dozvolio da se javi na telefon, naredivši joj da kaže da se povrijedila dok je prala prekrivače. Ćerka joj je rekla da će sestra koja živi u Baru doći da je vodi u Hitnu pomoć, nakon čega se Redžepović uplašio da če shvatiti da ju je on tukao, pa ju je primorao da uđe u njegovo vozilo i odvezao je u Rožaje.

Sve vijesti