Detalji Mesijevog ugovora: 100 miliona po sezoni!

Autor:

Argentinac je krajem novembra produžio ugovor sa Barselonom, a sada su u javnost "procureli" i njegovi detalji.

0
A- A A+

Lionel Mesi je nedavno produžio ugovor sa Barselonom do 30. juna 2021, a cifre koje se u njemu nalaze izazivaju vrtoglavicu!

Detalje, koje je dobio od "Fudbal liksa (Football leaks)", objavio je francuski portal "Mediapart", a navodi se da u dokumentima koje poseduju piše da će Argentinac za četvorogodišnji ugovor zaraditi ukupno 417,5 miliona evra (doduše, pre nego što se odbije porez)!

Ukoliko je sve to tačno, Mesi će postati prvi fudbaler u istoriji čija godišnja bruto zarada iznosi preko 100 miliona evra.

Podeljeno po stavkama, to izgleda ovako:

- fiksna plata 71 milion evra
- 15 odsto za autorska prava
- 63,5 miliona evra premija za obnovu ugovora
- 70 miliona evra ukoliko ne napusti klub pre isteka ugovora

Dakle: 284 (71*4) + 63,5 + 70 = 417,5 miliona evra, odnosno, kada se odbije porez, Mesiju ostaje "čistih" 208.750.000 evra od novog četvorogodišnjeg ugovora sa Barselonom.

Uz pomenute procente za autorska prava, tu je i bonus od 1,9 miliona evra (bruto) ukoliko odigra više od 60 odsto utakmica u sezoni, kao i 12 miliona evra ako Barsa osvoji Ligu šampiona.

Ovim ugovorom, Argentinac je za duplo "prešišao" Kristijana Ronalda, a iza sebe ostavio je i Nejmara koji u Pari Sen Žermenu godišnje zarađuje 37 miliona (posle odbijenog poreza).

Sve vijesti