Sjutra podjela platnenih cegera u Voli diskontu

Autor:

U podgoričkom marketu Voli Naš diskont na Zabjelu sjutra će, u okviru ekološke kampanje “Budi šampion!” koju sprovodi Delegacije EU u Crnoj Gori, biti organizovana podjela besplatnih promotivnih platnenih cegera svim posjetiocima

0
A- A A+
kese Foto: MONDO

  Kako je saopšteno iz EU Info Centra, planirana je i zabava za najmlađe, uz edukativne igrice, pjesme i dodjele nagrada za učesnike igara.

Delegacije EU u Crnoj Gori od jula sprovodi ekološku kampanju “Budi šampion!” u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Javnim preduzećem Nacionalni parkovi Crne Gore.

U okviru tekuće faze kampanje, od 12. do 17. januara, stanovnicima sa područja pet nacionalnih parkova Crne Gore, biće podjeljeno sedam hiljada besplatnih platnenih promotivnih cegera, na kojima se nalazi slogan ove faze kampanje “Neću kesu! Imam ceger”.

Cegeri će biti podijeljeni stanovnicima nacionalnih parkova Lovćen, Skadarsko jezero, Biogradska gora, Durmitor i Prokletije

Generalni cilj kampanje je podizanje svijesti o potrebi zaštite prirode svih nacionalnih parkova Crne Gore.

“U prvoj fazi, aktivnosti kampanje su bile usmjerene na problem pravilnog odlaganja otpada. Cilj druge faze kampnje je podizanje svijesti šire javnosti o štetnom uticaju plastičnih kesa na prirodu i o načinima smanjenja njihove pretjerane upotrebe”, kazali su iz EU Info centra.

Sve vijesti