‘Ajmo da još jednom srušimo Njemačku - svi zajedno

Autor:

Rukometna reprezentacija Crne Gore igra protiv Njemačke u Zagrebu utakmicu 1. kola grupe C (17:15), “lavovi” imaju pozitivan skor sa “pancerima” (2:1), ali šampion Evrope je favorit protiv naše ekipe koja nema trijumf na EP

‘Ajmo da još jednom srušimo Njemačku - svi zajedno Foto: MONDO/Anto Baković

Četvrti put na Evropskom prvenstvu (treći put uzastopno), oslabljeni kao nikada do sada neigranjem udarnih igrača (Nebojša Simić, Vuko Borozan), protivnik najjači mogući šampion Njemačka…

Ali, nema predaje! Uostalom, rukometna reprezentacija Crne Gore nikome nikada unaprijed nije priznala da je bolji rival.

Premijerna utakmica grupe C igra se u 17:15 časova u velelepnoj Areni u Zagrebu, a sastaju se naša Crna Gora i najbolja selekcija Starog kontinenta Njemačka.

Mislim da imamo šta da pokažemo i onima koji nas potcijenjuju i onima koji nas vole. Osjetili smo zagrebačku Arenu, sada nam ostaje da malo smirimo nervozu koja se osjeća u vazduhu. Raspoloženje je dobro, veliki protivnik i sve sluti na veliku utakmicu”, rekao je selektor Dragan Đukić.

Crna Gora je dva puta bila bolja od Njemačke, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2014. (u Podgorici i Manhajmu), a jedini poraz “lavovi” su doživjeli na Svjetskom šampionatu u Španiji 2013.

Nakon krize, Njemci su se vratili na velika vrata, imaju kontinuitet i super tim, puno jači nego na prvenstvu Evrope u Poljskoj prije dvije godine i otvoreno govore da idu na zlato. Naše šanse su da nas ne shvate ozbiljno. Mislim da imamo način da im odgovorimo, da igramo odbranu koja im ne odgovora. Probaćemo da malo kombinujemo, ali ne nauštrb rezultata, ne da bi pravili alibije. Treba sa najjačim ekipama i najjačom taktikom igrati protiv različitih protivnika. To je za mene i za momke uživanje”, poručio je Đukić.

Možda Crna Gora ima pozitivan skor protiv Njemačke, ali iskustvo je na strani prvaka Evrope - Njemci na posljednjih sedam utakmica na EP imaju sedam pobjeda, a naša selekcija nema nijedan trijumf na posljednjih 11 utakmica na šampionatu kontinenta.

Prvi mečevi na velikim takmičenjima uvijek su najteži. Međutim, ovog puta za nas je stvarno tako, jer nas čeka duel protiv Njemačke, dakle nije moglo teže”, rekao je Marko Lasica, na čije riječi se nadovezao Stefan Čavor.

Svi pričaju da je utakmica sa Makedonijom odlučujuća. Iskren da budem, ne razmišljamo trenutno o Makedoniji. Sada smo fokusirani na prvi meč, odnosno na duel sa Njemcima”, dodao je Čavor.

Neka Njemačka padne još jednom…

RASPORED GRUPE C

13. januar

17:15 Njemačka - CRNA GORA

19:30 Makedonija - Slovenija

15. januar

18:15 Slovenija - Njemačka

20:30 CRNA GORA - Makedonija

17. januar

18:15 Njemačka - Makedonija

20:30 CRNA GORA - Slovenija

Tagovi:
Sve vijesti