Bijela kuća: Tramp zdrav kao drijen

Autor:

Američki predsjednik Donald Tramp je u odličnom zdravstvenom stanju, saopštila je kasno sinoć Bijela kuća citirajući njegovog ljekara posle prvog sistematskog pregleda od dolaska Trampa na vlast.

0
A- A A+

"Medicinski pregled u vojnoj bolnici Valter Rid je bio izuzetno uspješan. Predsjednik ima odlično zdravlje", izjavio je ljekar Roni Džekson, koji je ranije bio zadužen za preglede Trampovog prethodnika Baraka Obame. Detalji pregleda biće saopšteni naredne nedelje.

Sistematski pregled se između ostalog, odnosi na mjerenje tjelesne težine, pritiska i nivoa holesterola u krvi.

Dok Trampovi protivnici otvoreno dovode u pitanje njegovo mentalno zdravlje, tokom sistematskog pregleda nije bio planiran odlazak kod psihijatra.

Knjiga zbog koje "gori" Amerika: Luda ili Genije

Američki predsjednik nije u obavezi da bude podvrgnut sistematskom pregledu niti da to saopšti javnosti. Međutim to je postala tradicija.

Tramp, koji je 71. godini, kao najstariji predsjednik u američkoj istoriji, slijedi svoje prethodnike.

Njegov lični ljekar Harold Bornstajn je tokom predizborne kampanje rekao da će Tramp biti "najzdraviji predsjednik".

U američkoj javnosti pokrenuta je rasprava o mentalnim sposobnostima američkog predsjednika posle objavljivanja kontroverzne knjige "Vatra i bijes: Unutar Trampove Bijele kuće" (Fire and Fury: Inside the Trump White House), novinara Majkla Volfa u kojem se navodi da Trampovo okruženje sumnja u njegovu mentalnu mogućnost da vlada.

Tramp: Šta će nam ljudi koji dolaze iz vuko*ebina?

Tagovi:
Sve vijesti