Pronađen vozač kojeg je prijavio Vuksanović

Autor:

Vozač S.R, kojeg je poslanik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović prijavio da se automobilom zaletio u njegovom pravcu negirao je navode prijave, saopšteno je iz Uprave policije.

Vuksanović je u petak u 23 sata i 31 minuta prijavio Dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Tivat da je u naselju Donja Lastva u Tivtu (na priobalnom putu), dok je pješačio, nepoznata osoba, upravljajući vozilom „VW Polo", prolazeći pored njega krenulA prema njemu.

Kako je rekao, vozilom je naglo skrenuo i umalo ostvario kontakt sa njim, a da je potom iz vozila vikao prema njemu.

"Brzom intervencijom policijskih službenika nakon desetak minuta od prijave pronađeno je predmetno vozilo kojim je upravljao S.R. iz Tivta. Sa S.R. je potom obavljen informativni razgovor povodom prijave Vuksanovića. U svojoj izjavi S.R. je negirao navode Vuksanovića, te je naveo da se vraćao iz Gornje Lastve ali da prolaskom navedenim putem nije ni primjetio Vuksanovića", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je ubrzo je identifikovan i suvozač S.R, a radi se o V.S. iz Tivta.

V.S. je u prostorijama OB Tivat dao izjavu identičnu izjavi S.R.

O dogođaju je upoznat državni tužilac u ODT u Kotoru koji se izjasnio da u opisanom događaju nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

O postupanju policijskih službenika i o stavu nadležnog tužioca je upoznat i Vuksanović.

Nadležni da utvrde prirodu napada

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) najoštije je osudila događaj u kojem je, kako su naveli, poslanik te stranke, Adrijan Vuksanović, doživio napad automobilom.

Predsjednica HGI, Marija Vučinović, pozvala je nadležne da utvrde je li taj događaj motivisan političkim djelovanjem HGI i njenim predstavnikom u parlamentu ili je u pitanju neodgovorno ponašanje pojedinaca u kojem je Vuksanović doživio veliku neprijatnost.

"Očekujemo da će institucije brzo i efikasno riješiti ovaj nemili događaj, imajući u vidu i slične pojave koje su bile upućene protiv političkih predstavnika Hrvata u Crnoj Gori", poručila je Vučinović.

Vuksanović je u petak u 23 sata i 31 minuta prijavio Dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Tivat da je, dok je pješačio, nepoznata osoba, upravljajući vozilom „VW Polo", prolazeći pored njega krenula prema njemu. Kako je rekao, vozilom je naglo skrenuo i umalo ostvario kontakt sa njim, a da je potom iz vozila vikao prema njemu.

Vozač je negirao te navode a o dogođaju je upoznat državni tužilac u ODT u Kotoru koji se izjasnio da u opisanom događaju nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Tagovi:
Sve vijesti