Policajac uhapšen zbog nezakonitog nošenja oružja!

Autor:

Podgorička policija uhapsila je službenika Odeljenja bezbjednosti (OB) Danilovgrad V.Š. (35), koji se nalazi na bolovanju, zbog toga što je na javnom mjestu nosio oružje u privatnom vlasništvu.

0
A- A A+

Podgorica, policija, policajac, interventna, teambuilding Foto: MONDOKako je saopšteno iz Uprave policije, protiv njega slijedi disciplinski postupak u Ministarstvu unutrašnjih poslova i suspenzija sa radnog mjesta

Navodi se da su službenici Centra bezbjednosti Podgorica i Posebne jedinice policije u četvrtak kontrolisali privatni automobil „Golf III“ kojim je upravljao V.Š, službenik OB Danilovgrad koji se nalazi na bolovanju.

„Policijski službenici su pregledom V.Š. pronašli pištolj marke „Glock 43“, cal 9 mm, Luger, koji je u njegovom privatnom vlasništvu, sa okvirom u kojem se nazilo pet metaka, i sa oružnim listom za taj pištolj izdatim na ime V.Š.“, kaže se u saopštenju

Iz policije podsjećaju da je Zakonom o oružju zabranjeno je nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani tim aktom.

„Dakle, iako V.Š. za predmetni pištolj posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja, on je to oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom Zakonu, pojasnili su iz Uprave policije.

Kako do oružja u Crnoj Gori


Sve vijesti