Uvijek smo bili jači od problema!

Autor:

Rukometaši Crne Gore su se stacionirali u Zagrebu gdje će se u grupi C boriti sa Njemačkom, Slovenijom i Makedonijom, glavni cilj je proći grupu.

Uvijek smo bili jači od problema! Foto: MONDO/Anto Baković

Mnogo mi je žao zbog Nebojše Simića, jer je imao ogroman motiv da na povratku bude naš najbolji igrač. Naravno, žao mi je i Vuka Borozana. Sve u vezi sa povredama je šokantno djelovalo na nas, probaćemo da budemo tim. Nećemo mijenjati ambicije, probaćemo da prođemo grupu.

Bez Borozana i Simića napad na drugu fazu

To su bile riječi selektora rukometne reprezentacije Crne Gore, Dragana Đukića, prije polaska u Zagreb na Evropsko prvenstvo koje počinje večeras, a završava se 28. januara.

Crna Gora je stacionirana u grupi C koja se igra u glavnom gradu Hrvatske, a naši protivnici su evropski šampion Njemačka, bronzana selekcija sa posljednjeg Svjetskog prvenstva Slovenija Veselina Vujovića, te uvijek nezgodna Makedonija.

Glavni cilj oslabljenih “lavova” je jedna pobjeda i prolaz u drugu fazu Evropskog prvenstva…
Očekujem da igramo kao što smo i trenirali agresivno, precizno i borbeno, dok od sebe očekujem da igram bolje nego do sada kada je u pitanju reprezentacija i znam da će to doprinijeti i kolektivu. Povrede? Možda nas one ujedine još više”, rekao je Stevan Vujović, koji je nedavno na prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske u Splitu pokazao da je njegov povratak bitan…

Svi smatraju da protiv Makedonije možemo najbolje da ogiramo, ali mi idemo da pobijedimo na sve tri utakmice, jer smatram da imamo šanse protiv svih rivala. Ali samo pod jednim uslovom, da igramo maksimalno borbeno i precizno tehnički i taktički”, ne pravi srednji bek Vujović razliku između Njemačke, Slovenije i Makedonije.

Možda Borozan i Simić nisu mogli da stisnu zube, ali pivot Nemanja Grbović jeste. Mučio ga je dugo trbušni zid, nije igrao tri mjeseca, ali će za lavove nastupati na EP

Iskreno sada sam spreman 70 odsto, ali mislim da ću biti spreman za prvenstvo, iako ću igrati pod malim bolovima. Mi smo navikli da idemo sa nekim problemima, ali uvijek smo bili jači od njih, tako da vjerujem da će i sada biti tako”, rekao je Grbović, koji se osvrnuo na grupu.

Njemci su se sigurno dobro spremali za nas, jer znaju kakva smo ekipa. Slažem se sa selektorom da je Makedonija šansa, ali mi ćemo u svaku utakmicu ući sa istim ambicijama”, poručio je Grbović.

Pokazali smo da smo ti, vjerujte u nas

RASPORED GRUPE C

13. januar

17:15 Njemačka - CRNA GORA

19:30 Makedonija - Slovenija

15. januar

18:15 Slovenija - Njemačka

20:30 CRNA GORA - Makedonija

17. januar

18:15 Njemačka - Makedonija

20:30 CRNA GORA - Slovenija

Tagovi:
Sve vijesti