Nikšić: Falsifikovali isprave zbog kredita

Autor:

Zbog sumnje da su zloupotrebom i falsifikovanjem isprava omogućili odobrenje kredita u iznosu od oko 100.000 eura za lica čiji žiranti nisu ispunjavali uslove za žiriranje, protiv V.M. (57) i G.D. (56) pokrenula krivični postupak.

Nikšić: Falsifikovali isprave zbog kredita Foto: MONDO/Ana Božović

Službenica FOND-a PIO V.M. osumnjičena je da je raspolažući pečatima FOND-a, popunjavala i ovjeravala obrasce za administrativne zabrane za žirante koji nisu bili nosioci penzionog prava.

Ona je, sumnja se, u FOND-u PIO Područne jedinice Nikšić, tokom 2015. i 2016. godine to radila na osnovu ličnih karata koje joj je donosio G.D, a koji je naknadno na osnovu tako ovjerenih administrativnih zabrana, kako se sumnja, omogućio nosiocima kredita podizanje novca kod poslovih banaka i mikrofinansijskih institucija – “Lovćen banke“, „Atler modus“, i „Erste banke“, u ukupnom iznosu od oko 100.000 eura, navodi se u saopštenju Uprave policije.

V.M. je, sumnja se, to radila na osnovu ličnih karata koje joj je donosio G.D, a koji je naknadno na osnovu tako ovjerenih administrativnih zabrana, kako se sumnja, omogućio nosiocima kredita podizanje novca kod poslovih banaka i mikrofinansijskih institucija – “Lovćen banke“, „Atler modus“, i „Erste banke“, u ukupnom iznosu od oko 100.000 eura.

Protiv G.D. je pokrenut postupak zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

On je, kako se sumnja, falsifikovane administrativne zabrane za žirante ovjerene u FOND-u PIO, tj. administrativne zabrane za lica koja nisu nosioci penzionog prava, upotrijebio kao prave, prilažući zajedno sa dokumentacijom za dobijanje kredita kod poslovnih banaka i MFI, te je na taj način nosiocima kredita omogućio podizanje kredita, a novac od kredita nosioci su predavali G.D.

Provjerom kod poslovih banaka ustanovljeno je da su u prethodnom periodu svi krediti uredno servisirani.

Tagovi:
Sve vijesti