Novak naveo favorite za titulu u Melburnu

Autor:

Šestostruki šampion nije imao problem da navede igrače za koje misli da imaju najveće šanse da osvoje Australijan open.

Novaku Đokoviću prijalo je što su ga novinari, uprkos pauzi zbog opasne povrede lakta (zbog koje je promijenio tehniku servisa), uvrstili u krug favorita za osvajanje Australijan opena, ali je skromno naglasio da su Rodžer Federer i Rafael Nadal u ovom trenutku ispred ostalih.

Računajući i njega.

Čovjek koji je pobjednički pehar podizao šest puta u Melburnu dodao je i Nika Kirjosa među tri favorita za tron koji će od narednog ponedeljka braniti Federer.

"Zaista cijenim to i zahvalan sam, ali i počastvovan, što me ljudi i dalje smatraju za jednog od favorita", rekao je Đoković novinarima u Melburnu.

"Ali, ovog puta moraću tu ulogu da prepustim drugima. Pored Rodžera, koji je imao fantastičnu godinu i Nadala... ne vidim kako ja mogu da budem favorit", dodao je i ponudio obrazloženje.

"Nisam igrao šest mjeseci. Imao sam velike rezultate ovde, ali ću ih ovog puta shvatiti na nešto skromniji način i sačekati da vidim kako će se odvijati moji mečevi".Temperamentni australijski teniser, Kirjos, odavno je nagovijestio da ima potencijal za gren slem titule, ali je na tom putu često imao i nepobjedivog rivala - samog sebe.

Đoković smatra da je 22-godišnji server prikazao izvanrednu formu u Brizbejnu, gde je osvojio titulu, koja ga svrstava u najuži krug favorita za jedan od četiri "mejdžora".

"Ta dvojica momaka (Federer i Nadal, prim. aut), ako uzmemo u obzir kakvu su sezonu imali i da su igrali finale ovdje prije godinu dana, moraju da budu i oni od kojih će početi priča o favoritima. Ali, i dalje mislim da je otvoreno...", rekao je Đoković.

"Nik je u sjajnoj formi. On je ljubimac domaće publike. Australijanci su uvijek uživali veliku podršku ovdje", podsjetio je šampion iz 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016. godine.

"Sve je moguće. Ovo je gren slem", ocijenio je na kraju.

Tagovi:
Sve vijesti