Samsung telefoni dobiće FM radio!

Verovali ili ne, FM radio je jedna od zamerki korisnika na njihove telefone i Samsung će ga vratiti s dolaskom S9, ali ne samo zbog toga što su ga korisnici tražili za slušanje muzike.

1
A- A A+

Samsungvraća FM radio prijemnik na svoje buduće modele - Galaxy S9 i Galaxy S9+. Ako koristite novije premijum Samsung uređaje verovatno već znate da FM radio nije na spisku funkcija, a Samsung nikad i nije dao zvanično saopštenje zašto je to tako.

Potvrđeno: Samsung Galaxy S9 datum premijere

Kompanija se predomislila, piše The Verge, zbog hitnih slučajeva, kad bi korisnici tokom različitih vanrednih stanja mogli da imaju koristi od pristupa lokalnim ili bilo kakvim FM radio stanicama.

U nekim zemljama FM signal je - isključen!

Proizvođači telefona hardverski radio (čip) već imaju na svojim uređajima, ali im ne otključavaju pristup softverski. Iz toga razloga neki uređaji odjednom dobio FM radio, nakon ažuriranja softvera. Slična je situacija i sa Samsung kompanijom, koja će u Evropi, SAD i Kanadi, sa različitim partnerima aktivirati upotrebu FM radio prijemnika na Galaxy S9 i Galaxy S9+ uređajima.

Tagovi:
Sve vijesti