Todorić tužio Hrvatsku Evropskoj komisiji

Autor:

Osnivač i bivši predsjednik Uprave Agrokora ,Ivica Todorić, objavio je danas da je podnio tužbu Evropskoj komisiji protiv Hrvatske.

0
A- A A+

Gazda najvećeg poljoprivredno-trgovinskog lanca na Balkanu tuži sopstvenu državu zbog neusaglašenosti "leks Agrokora", zakona kojim je praktično privremeno nacionalizovana komapnija, sa zakonodavstvom EU.

Todorić je najavio da će, čim tužba bude uručena Komisiji, sa njenim sadržajem upoznati javnost.

"Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reaguju na zastrašujuće posledice neustavnog i nezakonitog Lex Agrokora, podneo sam tužbu EK zbog neusaglašenosti Lexa sa zakonodavstvom EU. Tužba je dostavljena i predsedniku EK, a sa njenim ću sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja EU kao i sve zastupnike Evropskog parlamenta", napisao je Todorić na svom blogu.

Todorić je rekao, teško se odlučio na tužbu, ali je bio primoran da to učini jer su mu, kako je ocijenio, prekršena osnovna ljudska prava.

"To nije tužba protiv moje domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i onih koji je sprovode, a protiv njih se nikada neću prestati boriti", rekao je Todorić.

Sve vijesti