Sinđelić: Odbio sam da ubijem Đukanovića!

Autor:

Svjedok saradnik u pokušaju terorizma na izborni dan Saša Sinđelić kazao je da je odbio zadatak Eduarda Šimakova da ubije tadašnjeg premijera Crne Gore, Mila Ðukanovića.

0
A- A A+„Istog trenutka kada me to pitao ja sam znao da nemam mogućnosti da to uradim, jer je bezbjednosna situcaija bila loša, ne bavim se kriminalom“
, kazao je Sinđelić.

On je u nastavku suđenja rekao da ga niko nije pripremao za saslušanje, i da nije slušao razgovore iz mjera tajnog nadzora. Takvo pitanje, kako je dodao, smatra uvredljivim.

Advokat odbrane pitao je Sinđelića da li je i ranije bio organizator sličnih događaja, pominjući demonstracije 2015. godine, na šta je on odgovorio odrično.

"Nijesam rukovodio nikakvim događajima i nijesam bio organizator. Vezano za događaje od 2015. pratio sam ih, ali Rusi su bili ti koji su u odnosu na te događaje pominjali ovo za 2016.”, kazao je Sinđelić.

On je na dodatna pitanja odbrane naveo i da je Paju Velimiroviću naročito skretao pažnju da ne pominje oružje. Sinđelić je istakao da je radio samo ono što mu je rečeno i to u okvirima svojih znanja i mogućnosti.

Svjedok saradnik je ponovio da sve novčanice koje je dobio od Edija nijesu bile u apoenima od 500 eura.

Sinđelić je ponovio optužbe da su Rusi došli na poziv Demokratskog fronta i da su oni molili za pomoć, a onda ih "namjestili".

Sve vijesti