Bora Čorba sanja ujedinjenje sa Srpskom!

Autor:

Muzičar i pjesnik Borislav Bora Đorđević izjavio je da je važno da Republika Srpska opstane i da se spoji sa Srbijom.

1
A- A A+
riblja čorba, bora đorđević, bora čorba, koncert Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Mnogo je važno da Republika Srpska opstane, pa i da se spoji sa maticom Srbijom. Iskreno se nadam tome", rekao je Đorđević Srni.

On je povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, podsjetio na ljude koji nisu više živi, a koji su, kaže, mnogo značajni za Republiku Srpsku, a reč je o glumcu Danilu Lazoviću, koji je dao ime Republici Srpskoj, i piscu i slikaru Momi Kaporu, koji je bio senator Republike Srpske.

"Ne znam koliko to ljudi znaju, ali kada se raspravljalo o tome kako će se zvati buduća država, Danilo Lazović je predložio da se zove Srpska", rekao je Đorđević.

On kaže da lično poznaje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i da veoma poštuje njegove humanitarne akcije, kao i ono što je uradio za infrastrukturu Republike Srpske.

Đorđević navodi i da je proslavljeni režiser Emir Kusturica "uradio mnogo veliku stvar sagradivši u Republici Srpskoj Andrićgrad, a u Srbiji Drvengrad".

"Tamo je veliko zadovoljstvo svirati", rekao je Đorđević, poručivši da protivnici Andrićgrada nemaju pravo, jer Kusturica to neće odnijeti sa sobom u grob, već to ostaje zauvijek Republici Srpskoj.

Frontmen "Riblje čorbe" ističe da bend priprema novi album i da voli da svira u Republici Srpskoj.

On je podsjetio da "Riblja čorba" često svira u Banjaluci, kao i da je nastupala na sjajnom festivalu kod Šipova, u Zelenikovcu kod Mrkonjić Grada, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i svuda gdje je pozovu.

Sve vijesti