Sinđelić: Niko mi nije prijetio

Autor:

Svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan Saša Sinđelić kazao je da ga niko nije primorao da dođe u Crnu Goru i svjedoči.

0
A- A A+


Na pitanje tužioca Saše Čađenovića kako je došao u Crnu Goru, Sinđelić je kazao je da se o tome već izjasnio, dodajući da je došao avionom, ali ne zna čijim.

Svjedok saradnik je rekao da je tokom prvog saslušanja izjasnio se da je bio prisutan tužilac Čađenović.

„Nakon što sam drugi put saslušavan bio je prisutan gospodin Katnić, tada sam ga prvi put vidio“, rekao je Sinđelić.

Sinđelić je, u nastavku suđenja, kazao da mu niko nije prijetio da mora da dođe u Crnu Goru.

"Kada su u pitanju državni organi iz Crne Gore, onda ne. Niko me nije tjerao da pričam ovo", rekao je svjedok saradnik dodajući da ga ni u Srbiji niko nije tjerao i prijetio mu da mora da ide u Crnu Goru.

Svjedok saradnik je kazao da Edi nije nikoga pominjao imenom iz Demokratskog fronta, ali da je govorio o kompletnom rukovodstvu Fronta i da mu je nudio da priča sa njima, na šta nije pristao.

Na predlog tužioca Čađenovića preslušavan je prisluškivani razgovor. Sinđelić je potvrdio da je to razgovor između njega i Paje Velimirovića.

„Dio u kojem Paja govori o nervozi odnosi se na dio ljudi koji se nalaze u njegovoj grupi. Pričao je mnogo, i više nego što je trebalo“, dodao je svjedok saradnik.

Prema njegovim riječima, Velimirović je insistirao da se što prije sretne sa Dikićem.

„Ovaj razgovor vođen je prije razgovora gdje treba da se nađe sa Dikićem, a posle našeg sastankla gdje sam mu predao telefon“, rekao je Sinđelić dodajući da to nije bio jedini razgovor sa Velimirovićem.

Svjedok saradnik je kazao da je razgovor sa Velimirović vodio preko specijalnog telefona, marke “Lenovo“, nakon čega je Čađenović tražio da se Sinđeliću pokažu telefoni oduzeti od Dikića i telefon koji je predao organima u Srbiji.

Sinđelić je prepoznao telefone i kazao da se radi o telefonu koji je predao Velimiroviću da ga preda Dikiću.

Odbrana je tražila da se telefon prvo pokuša upaliti da se vidi da li je potpuno prazan, odnosno da li je neko njima manipulisao u međuvremenu.

Telefon je upaljen i ima 94 odsto baterije bez prethodnog punjenja, dok drugi ima 76 odsto.

"Ne može telefon da stoji zapečaćen godinu u depou, a da ima 94 odsto baterije. Takva tehnologija ne postoji", naveo je advokat Goran Petronijević i zatražio da se telefoni izdvoje iz spisa predmeta.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao je da vjeruje da baterija nakon toliko vremena ne može biti puna.

On je istakao da niko iz Tužilaštva nije manipulisao telefonom, i da se nada da odbrana nije to radila preko nekog iz suda.

Nakon što mu je tužilac predočio fotografiju, Sinđelić je kazao da je osoba na slici Ivan kojeg je ranije pominjao, ali da ime koje piše ispod nije njegovo i da ga pod tim imenom ne zna.

Sve vijesti