Alcatel: Kvalitetniji i ljepši povoljni telefoni

Autor:

Francuski proizvođač telefona najavio je zaokret u poslovanju novim smartfon serijama 1, 3 i 5, koje će donijeti kvalitetnije telefone u svakom smislu.

Alcatel: Kvalitetniji i ljepši povoljni telefoni Foto: Promo / Alcatel Alcatel Serija 5.

CES 2018 sajam je donio prvi telefon sa ugrađenim skenerom otiska prsta u ekran, najavu nove srednje linije Sony Xperia uređaja i što nas posebno raduje - potvrdu budućih Alcatel modela.

Alcatel, iza kojeg stoji kompanija TCL, oduvijek je važio za povoljnu robnu marku, ali kvalitet uvijek nije bio na prvom mjestu. Izuzetak je bila IDOL serija, koja je u septembru donijela najnovija poboljšanja - IDOL 5 i IDOL 5S, koji se prodaju i kod nas.

Na Sajmu u Las Vegasu Alcatel je predstavio redefinisanje svoje smartfon filozofije, koja će se od februara, kad uslijedi i zvanična najava na MWC 2018 kongresu u Barseloni, zvati Alcatel 1, Alcatel 3 i Alcatel 5. Kompanija će i dalje proizvoditi cjenovno vrlo pristupačne telefone, ali će kvalitet izrade i njihove performanse podići na viši nivo.

Sve tri serije telefona imaće unaprijeđene ekrane po pitanju kvaliteta, čiji će prikaz pratiti trendove na tržištu, sa odnosom stranica 18:9.

Alcatel Series 5

Najmoćnija serija donijeće najbolje karakteristike po cijeni koja je daleko prihvatljivija od konkurenata. Od opcija tu će biti otključavanje telefona licem i pogledom, 18:9 ekran, baterija velikog kapaciteta, „bioskopski doživljaj“ gledanja videa i napredne kamere.

Alcatel Series 3

Ova serija predstavlja najbolje što korisnik može da dobije za svoj novac. Od opcija Alcatel posebno izdvaja dvostruke kamere, prelijep, moderan dizajn, ekran visoke rezolucije i ogromnih dijagonala za srednju klasu uređaja.

Alcatel Series 1

Po prvi put korisnici će u najnižoj seriji imati priliku da koriste telefon premijum kvaliteta izrade i materijala kućišta. Ova serija će, takođe ponuditi odličan ekran više rezolucije, ali i otključavanje telefona pogledom i licem. Prema najavi za Alcatel Series 1, biće sačinjena od modela koji pružaju maksimum opcija za povoljan telefon najniže kategorije.

Više detalja o ovim telefonima očekujemo uskoro, kako se MWC 2018 bude približavao, a do tada posjetite Alcatel Press sajt.

Tagovi:
Sve vijesti