SPEKTAKL: Čudesna Marija u Baru! (FOTO, VIDEO)

Nezaboravna novogodišnja noć u Baru: Marija Šerifović briljirala, blistava AkademiA, pun trg, grad "pod opsadom" do ranih jutarnjih sati...

SPEKTAKL: Čudesna Marija u Baru! (FOTO, VIDEO) Foto: MONDO/Anto Baković

Gostovali su u Baru minulih godina i decenija i najveće muzičke zvijezde sa prostora bivše Jugoslavije, ali niko nije pjevao tako dobro kao Marija Šerifović sinoć na novogodišnjem koncertu na trgu Vladimira i Kosare.

Bilo je u najvećem crnogorskom gradu na Jadranu možda i posjećenijih koncerta (ne više od par), ali na nijednom se atmosfera u publici nije podigla tako kao što je na dočeku 2018. godine.

Kada je otkriveno da će upravo Marija Šerifović biti zvijezda ovogodišnjeg “Novogodišnjeg hepenina” koji tradicionalno organizuje TO Bar, upravo sa ove adrese nekadašnjoj pobjednici Eurosonga dodijeljen je epitet najboljeg ženskog vokala Balkana. Nakon sinoćnjeg koncerta na trgu Vladimira i Kosare, 34-godišnja Kragujevčanka zaslužila je i još smjeliji kompliment. Jer, čak i pjesme najvećih muzičkih zvijezda regiona koje su se našle na repertoaru njenog barskog koncerta, otpjevala je tako da je svako nepristrasan u publici morao da se upita – zvuče li bolje u njenoj izvedbi nego u originalu?

Izvor: YouTube


Nije, međutim, Marijin koncert u Baru samo zbog njenog fascinantnog pjevanja zaslužio da stane u red najvećih muzičkih spektakala koji su ikada viđeni pod Rumijom. Šerifović je od izlaska na binu ostvarila sjajan kontakt sa publikom, pokazala se i kao odličan zabavljač, a u završnici spektakla, kada je utrčala sa mikrofonom u publiku, potvrdila zašto je prati glas najemotivnije pjevačice u regionu.

Izvor: YouTube


Barani i njihovi gosti, a bilo ih je na Trgu više od 10,000, uživali su u repertoaru na kojem su se našli pop, rok i folk evergrini zvijezda nekadašnje jugoslovenske muzičke scene, naravno i svi hitovi Marije Šerifović.

Poslednja numera koju je Marija otpjevala u 2017. godini, uz podršku horsku podršku publike bio je njen jesenji hit “11”. Nakon ponoćnog odbrojavanja i emotivne novogodišnje čestitke u ponoć ispraćene vatrometom, Marija je nakon slavljeničkog predaha tokom kojeg su okupljenim Novu godinu čestitali direktorica TOB-a Neda Ivanović i gradonačelnik Bara dr Zoran Srzentić, nastavila “Nesanicom”, potom maestralno otpjevala “Pukni zoro” i pola sata iza ponoći nezaboravni koncert završila pjevajući svoj mega hit “Deo prošlosti”.

Izvor: YouTube


Iako je dio javnosti Marijin koncert u Baru dočekivao sa strepnjom da njen repertoar ne odgovara novogodišnjoj atmosferi, ispostavilo se da je organizator (Turistička organizacija Bar), pogodio u centar mete izborom zvijezde petodnevnog programa. Isto važi i za izbor benda koji je podigao atmosferu uoči koncerta srpske zvijezde – AkademiA je po ko zna koji put potvrdila da je jedan od najboljih izvođačkih sastava ne samo u Crnoj Gori, a Gavro Ugrenović da je vokal kojem priliči da pjeva na istoj sceni na kojoj i Marija Šerifović.

Izvor: YouTubeUživajte u FOTOGALERIJI sa novogodišnjeg koncerta u Baru:

Sve vijesti