Nova godina - nova ljubavna "pravila"

Autor:

Evo šta treba da uradite da biste ove godine (konačno) imali sreće u ljubavi.

0
A- A A+

Svi smo mi robovi navika, čak i onih koje nisu dobre za nas... Ali, evo, prava je prilika da promijenite pogled na ljubav. I da budete - srećni.

Posmatrajte stvari ovako, ako se stalno birate partnere po istom obrascu, ako ste stalno ponašate na isti način i završite povrijeđeni i razočarani, nije problem u njima, u vama je.

Evo koje bi "navike" u ljubavi zauvijek trebalo da promijenite:

Pridavanje suviše značaja vašem "savršen na papiru" spisku

Ako imate neku metaforičku listu osobina koje biste voleli da vaš potencijalni partner ima, to nije ništa neuobičajeno. Ali, realnost je takva da nijedno ljudsko biće ne može biti vaš ljubavnik, najbolji prijatelj, savetnik po pitanju karijere i životnih planova... u isto vreme. I što prije prestanete da očekujete da svakom potencijalnom partneru "štiklirate" svaku od ovih malih kockica, to bolje.

Kako da to promijenite? Zaboravite na svoj "spisak", i budite radoznali. Izlazite sa ljudima, budite otvoreni za nova iskustva i nemojte nikad zaboraviti da od svake osobe na ovom svetu možete da naučite nešto dobro i lijepo. A kad počnete da se viđate sa nekim, neka vam jedini reper bude to kako se osjećate kad ste zajedno. Sve ostalo manje je važno. Jer, sve dok budete išli kroz život u potrazi za visokim, tamnokosim, zgodnim izvršnim direktorom, velike su šanse da ćete proći pored nekoga s kim biste mogli da budete srećni i ne primijetivši ga.

Stvari shvatate suviše ozbiljno suviše rano

Usporite. Znate, ne kaže se "zabavljati se" (sa nekim) bez razloga. Ako se "smrtno" zaljubljujete u roku od dva dana, sami sebi otvarate put ka slomljenom srcu. Kad se upoznate sa nekim novim, nemojte posle drugog izlaska maštati o tome kako će se zvati vaša djeca jednog dana.

Ako imate u glavi sliku idealne veze, počinjete da uklapate svaku novu osobu koju upoznate u tu sliku, a onda je lako previdjeti realnost.

Prvi dani i prve nedjelje veze trebalo bi da budu dani i nedjelje upoznavanja te druge osobe. Upoznavanja. Ne pokušaja da tu osobu uklopite u svoja očekivanja po svaku cijenu.

Shvatate o čemu se radi? Posmatrajte to ovako... Ako ste u mislima već vidjeli vas dvoje kako biciklima obilazite Crnu Goru samo zato što je on rekao da uživa u vožnji, vi niste "prisutni" u tom trenutku, već ste otplovili u budućnost. I onda se lako može desiti da ne obratite pažnju na "sitne detalje". Recimo, da je čovjek zapravo rekao da uživa u vožnji bicikla na treningu, ali NE i napolju jer zapravo mrzi prirodu.

Ignorišete ozbiljne znakove upozorenja

Ako sebe uhvatite da često govorite "savršen je... samo...", vreme je da razmislite koliko vam je to što sledi posle "samo" važno. Jer, ako vi želite djecu i porodicu, a on je čvrsto odlučio da ne želi djecu... Malo je vjerovatno da ćete ga promijeniti. Imajte u vidu da se neslaganja lako prevazilaze ako su sitnice u pitanju. Različiti pogledi na važne, velike stvari u životu, različiti principi teško će se usaglasiti. Koliko god se voljeli.

Neprestano držite "gard"

Ako ste bili povrijeđeni u prošlosti, pokušajte da to ostavite tamo gdje mu je i mjesto. U prošlosti. Vaš novi partner ne bi trebalo da plaća cijenu vašeg slomljenog srca. Nije pošteno da mu ne pružite pravu priliku samo zato je vaš bivši bio težak kreten, zar ne?

Spuštate gard iste sekunde kad vam se neko osmjehne

Ovo je druga strana medalje. One za glupost, pomenute tu iznad. Ne morate biti na oprezu sve vrijeme. Ali, slušajte šta vam govori, pažljivo. I posmatrajte kako se ponaša. Pažljivo. Ne samo prema vama. Prema ljudima uopšte. Ako vas tretira kao princezu, ali se ponaša bahato prema kasirki u prodavnici i konobaru u kafiću, pitanje je trenutka kad će pokazati svoje pravo lice i prema vama. A šta će vam to u životu?

Previše ste kritični

Niko nije savršen. Ako je upotrebio emotikon u poruci upućenoj vama, to ne znači da je idiot, bez obzira na to što vi emotikone prezirete iz dubine duše. Ako je napravio pravopisnu grešku, to ne znači da je neobrazovana sirovina. Ne sudite suviše strogo, naročito ne kad su banalnosti u pitanju. Umjesto toga, fokusirajte se na ono što vam izmami osmjeh. To se jedino računa.

Pretpostavljate stvari

Znate kako, mnogo je bolje biti radoznao i postaviti pitanje, nego izvoditi samostalne zaključke o tome šta je druga osoba mislila/htjela da kaže.

Ne pretpostavljajte ništa, pitajte sve.

I, srećno.

Želimo vam divnu godinu, punu ljubavi i osmeha.

Tagovi:
Sve vijesti