Banetov izazov: “Tursko ustajanje”! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Za treći MONDO fitness izazov trećeg mjeseca naše redovne rubrike u kojoj nas najefikasnijim vježbama uče fitness eksperti iz Podgorice, Nikšića i Bara bio je zadužen CF Station.

Banetov izazov: “Tursko ustajanje”! (FOTO, VIDEO) Foto: MONDO

Naravno, izazov iz barskog CF Station kluba stiže iz “kuhinje” Baneta Nenezića. Ovog jutra direktor SC Topolica kolege iz Podgorice i Nikšića ali i svoje pulene iz Bara, odlučio je da zagrije tzv “turskim ustajanjem”, koju u svijetu fitnessa nerijetko nazivaju “kraljicom svih vježbi”.

Pogledajte Baneta u akciji:

Izvor: YouTube


U ime City Fitnessa odgovorio je rukometaš Marko Lasica, crnogorski reprzentativac, koji u nikšićkom klubu brusi formu za predstojeće Evropsko prvenstvo.Pogledajte desno krilo “crvenih” u fitness akciji:

Izvor: MONDO/City Fitness


Za odgovor iz Soko Gym-a bio je zadužen Marko Milutinović:

Izvor: YouTube


Na izazov svog trenera u ime CF Stationa odgovorio je Stefan Unkašević:

Izvor: MONDO/CF Station

  Za odgovor iz  Capital fitness centra bio je zadužen Todor.

Izvor: Capital fitness center


Vježba koju su naši asovi izveli u 12. krugu MONDO fitness izazova ima tzv. "afterburn efekat" koji podrazumijeva sagorijevanje masnih naslaga čak 24 sata nakon treninga!

 Za vježbu “tursko ustajanje” potrebna je velika stabilnost u ramenima a neki fizioterapeuti je koriste i kao test za ramena ili kao vježbu za oporavak od povrede ramena.

Ona će najviše ojačati trup vježbača ali i pokrenuti cijelo tijelo. 

Bio je ovo poslednji MONDO fitness izazov u 2017. godini. Sledeći je zakazan za prvi dan ljeta 2018. takođe u 08:00. Dakle, nema zabušavanja ni nakon novogodišnjeg "randevua"! :)


Sve vijesti