SPEKTAKL: Boškov poslednji udarac za Sofiju! VIDEO

Autor:

U petak 22. decembra u sportskom centru u Nikšiću naš bokserski šampion Boško Drašković, u okviru humanitarnog bokserskog događaja "Posljednji udarac za Sofiju", zvanično se oprostio od aktivnog bavljenja boksom.

SPEKTAKL: Boškov poslednji udarac za Sofiju! VIDEO Foto: Mondo/Ana Božović

Iako je Boško Drašković završio boksersku karijeru i posvetio se trenerskom poslu u reprezentaciji, jedna priča ga je natjerala da svoj oproštajni meč posveti sugrađanki, četvorogodišnjoj Sofiji Šušić koja boluje od rijetke bolesti i za čije liječenje je potrebno obezbijediti značajna novčana sredstva.

"Mislim da cjelokupna manifestacija nosi jednu divnu poruku. Prije svega Nikšić će još jednom biti u prilici da pokaže humanost i isprati Sofiju na njen najbitniji put u životu. Ja ću boksovati svoj oproštajni meč. Dvije godine nijesam ušao u ring i nijesam bokserski trenirao, pa nemam uvid u to koliko sam spreman da na pravi način odradim ovu borbu. Prvi put ću nastupiti pred svojim Nikšićanima a za protivnika imam Džemala Bošnjaka od koga sam izgubio kad sam bio u mnogo boljoj formi. Bošnjak je učesnik svjetske lige, u regionalnoj ligi nema poraza, a često je blizu medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima. Zadovoljstvo mi je što ću se sastati sa takvim borcem, jer će moj kraj karijere biti podjednako težak kao sama sedamnaestogodišnja takmičarska nadmetanja", za MONDO je prije početka meča rekao Drašković.

"Pored mene u ring ce ući Ratko Drašković, a za protivnika će imati 25 godina mlađeg protivnika. Boksovaće i Zvjezdan Vidaković, Dilan Prašović, Emir Šabotić, Petar Maričić, Brajan Jovanović, Mile Kostić... Siguran sam da su se ljubitelji boksa i humanog rada odazvali", dodao je prije meča Drašković.

Pogledajte kako je Boško boksovao za Sofiju

Video 1

Izvor: Ana Božović

 Video 2

Izvor: Ana Božović

  Video 3

Izvor: Ana Božović

Bošnjak je u znak poštovanja i nepisanog pravila u boksu predao borbu nikšićkom borcu u trećoj rundi.

"Zahvalio bih se Bošnjaku što se odmah odazvao i došao na humanitarnu akciju, ali i da izađe u ring sa mnom u mojoj posljednjoj borbi. Hvala svima što ste došli i podržali, ono što je najbitnije, akciju prikupljanja novca za liječenje Sofije Šušić. Nadamo se da će se ova pozitivna energija od večeras prenijeti i do nje, te da će na kraju i njeno liječenje biti uspješno. Svi smo pobjednici večeras", rekao je Drašković nakon oproštajnog meča.

Video 4

Izvor: Ana Božović

  Video 5

Izvor: Ana Božović

Video 6

Izvor: Ana Božović

Boško je uoči glavne borbe večeri dobio  priznanje od Bokserskog saveza za doprinos boksu i njegov razvoj u državi.

  Video 7

Izvor: Ana Božović

Poslednji meč našeg šampiona bio je centralna tačka humanitarnog spektakla u kojem je viđeno nekoliko sjajnih mečeva. Boškov otac Ratko Drašković meč je nokautom završio u prvoj rundi. On je slavio protiv Saše Dojića. Ratko će u februaru boksovati za svjetsku titulu sa Englezom Denijem Vilijamsom u WBU verziji.

Pogledajte Ratkov nokaut za Sofiju

Izvor: Ana Božović

U uvodnoj borbi Brajan Jovanović je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Mila Kostića.

Duel crnogorskih reprezentativaca pripao je Emiru Šabotiću, koji je nakon tri runde slavio protiv Petra Marčića.

U poluteškoj kategoriji Zvjezdan Vidaković je prekidom u prvoj rundi pobijedio Radovana Petrovića, dok je u kruzer kategoriji Dilan Prašović prekidom u trećoj rundi savladao Sinišu Kondića.

Foto galerija

 Kompletan novac od ulaznica uplaćen je za liječenje Sofije Šušić, četvorogodišnje djevojčice koja boluje od rijetkog oboljenja mozga.  

 Poslušajte govor Boška Draškovića po završetku meča

Izvor: Ana Božović

  Za ljubitelje boksa evo još video zapisa

Izvor: Ana Božović

Izvor: Ana Božović

Izvor: Ana Božović

Izvor: Ana Božović

Drašković za MONDO: Bokseri su plemeniti ljudi!

Sve vijesti