Čedi Andermat hotel najbolji u svijetu

Autor:

Švajcarski hotel Čedi Andermat, koji posluje u Andermatu, rezidencijalnom odmaralištu Orascom Developmenta, proglašen za najbolji luksuzni planinski hotel u svijetu i ski resort u Evropi, u konkurenciji preko 800 ugostiteljskih objekata

Iz kompanije Luštica Development je saopšteno da se radi o World Luxury Hotel Awards, svojevrsnom Oskaru u svijetu hotelijerstva.

Zahvaljujući saradnji sa Orascomom u Švajcarskoj, Čedi naredne godine otvara vrata svog drugog evropskog hotela – Čedi Luštica Bay u novom turističkom gradu Luštica Bay koji se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica“, navodi se u saopštenju.

Čedi, koji treba da bude otvoren tokom ljetnje sezone, prvi je od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru Luštice Bay, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu EUR.

Rezidencijalno odmaralište Luštica Bay će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata spektakularnog pejzaža i netaknute prirode tivatskog dijela poluostrva Luštica.

Hotel će sadržati 111 soba, 51 u sklopu hotela i 60 u vidu privatnih kondominijuma, koji će biti dostupni kao ekskluzivni studio apartmani za odmor“, dodaje se u saopštenju.

 Predviđen je internacionalni restoran, cjelodnevni restoran, bar, konferencijski i poslovni centar, kao i otvoreni grijani bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim grijanim bazenom i teretanom. U sklopu hotela su i visokokvalitetni maloprodajni i poslovni prostori na šetalištu marine.

Grubi građevinski radovi su završeni na cjelini sa hotelskim sobama i condo dijelu dok se na glavnoj zgradi sa javnim sdržajima privode kraju i uskoro počinju fasadni radovi. Na objektu sa hotelskim sobama završeni su i hidroizolaterski radovi na ravnom krovu kao podloga za ozelenjavanje krovnog pokrivača“, rekli su iz Luštica Developmenta.

Uređenje terena i radovi na pripadajućoj infrastrukturi hotela se realizuju u skladu sa planom.

Kompanija Luštica Development koja razvija projekat Luštica Bay nedavno je imenovala Marca De Ruijtera za generalnog menadžera hotela Čedi Luštica Bay.

Gradnja hotela Čedi počela je u aprilu ove godine. Očekuje se da će hotel biti završen do sredine naredne godine, kada će zvanično biti otvorena i marina Luštica Bay i kompletirano Marina naselje sa nekoliko stambenih zona.

Projekat izgradnje integrisane turističke destinacije Luštica Bay je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja na Mediteranu i biće otvoren za posjetioce tokom cijele godine.

Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, više od hiljadu stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja.