Ovo niste znali o Kitu Ričardsu! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Da slavnom rokeru danas poželimo da živi "još sto godina", to bi se verovatno i ostvarilo!

0
A- A A+

Kit Ričards iz grupe The Rolling Stones danas slavi 74. rođendan, a u čast slavnog rokera, otkrivamo vam malo poznate činjenice o njemu koje je nabrojao u svojoj autobiografiji "Život" (Life).

Neuništivi: "Stonsi" na turneji!

Već znate da je bio narkoman, da je jedan od najvećih gitarista svih vremena, da se svađao sa Mikom Džegerom, i da je u šali rekao da je ušmrkao pepeo svog oca, a svi su mu poverovali. Sa Anitom Palenberg imao je troje dece, Marlona, Anđelu i Taru koja je umrla sa samo dva meseca. Sa manekenkom Peti Hansen dobio je kćerke Teodoru i Aleksandru, i danas ima i petoro unučića.

Izvor: YouTube

U svojoj knjizi je do najsitnijih detalja opisao zavisnost od heroina, i objasnio da su mu lekari svojevremeno rekli da ima "preuske vene". Zbog toga je sebi drogu ubrizgavao direktno u mišiće, najčešće u zadnjicu.

A zašto je uopšte počeo da se drogira?

"Nikada, zapravo, nisam želeo da budem poznat. Bilo mi je mnogo lakše da se srećem sa ljudima kada sam drogiran, ali tu i piće pomaže. Takođe, mislim da sam se drogirao da ne bih bio 'pop zvezda'. Postojalo je nešto u tom statusu što mi se ozbiljno nije dopadalo. I bilo mi je teško, lakše sam podnosio čitavu situaciju uz heroin. Mik je odabrao laskanje, to je kao droga, bekstvo od stvarnosti. Ja sam odabrao drogu."

U poznatoj raciji na njegovom imanju Redlends, koja se odigrala pre 50 godina (!!!), Kit i Mik Džeger bili su jedini članovi grupe koji su se u tom trenutku nalazili u kući. Kada je policija upala, Ričards je uveliko bio pod dejstvom droge LSD, i pohrlio je u zagrljaj policajcima pošto je, umesto njih, video "malecne uniformisane čovečuljke".

Kada smo kod zagrljaja, Kit obožava da se grli. U knjizi je napisao da je često zvao žene u svoj krevet samo kako bi ga malo grlile.

Jer inače, nije baš vešt u muvanju. Svojevremeno je izjavio da uopšte ne ume da napravi prvi korak kada mu se neka žena dopada, već je njegova taktika da napravi atmosferu "nepodnošljive tenzije" i onda njoj prepusti da se iz nje izvuče, tako što će sama napraviti prvi korak.

Izvor: YouTube

Zamalo je zapalio "Plejboj" vilu, odnosno izazvao je požar u jednom od kupatila. Silno se naljutio kada su zaposleni u vili obili vrata kako bi izbavili njega i saksofonistu Bobija Kisa, jer je smatrao da ih ometaju u "privatnim poslovima" (isprobavali su sve od droge što su imali kod sebe).

Više puta je zamalo umro, ali njegov "omiljeni" susret sa smrću bio je 1965. u Sakramentu, kada je zamalo umro na bini. Ne, nije bila u pitanju prevelika doza droge, već loša instalacija. Njegova gitara dotakla je stalak mikrofona, suknuo je plamen, a gitarista je odbačen nekoliko metara unazad.

"Tako sam odleteo da mi je promoter kasnije rekao da je mislio da me je neko upucao. Život su mi spasli debeli đonovi patika koje sam nosio. Sutradan sam ponovo bio na bini."

Sredinom sedamdesetih, Ričards je vozio svoj "bentli S3", sin mu je bio na zadnjem sedištu, zaspao je za volanom i udario u drvo. Kasnije je rekao da je pravo čudo što niko nije poginuo, a sačuvao je i uspomene na taj sudar.

"Na zadnjem sedištu zadržao sam svoj krvavi otisak ruke, a na kontrolnoj tabli nalazilo se udubljenje, pošto sam udario glavom," napisao je on u svojoj knjizi.

Taj automobil je, inače, bio samo jedan od 86 ukupno napravljenih. Bio je u potpunosti personalizovan i prilagođen potrebama rokera, odnosno, imao je ugrađen "štek" za drogu.

Omiljena hrana mu je pastirska pita, "ukrčkani" meso i povrće preko kojih se zapeče testo. Navodno je napravio dramu u bekstejdžu na turneji 1989, jer je neko "načeo" pitu, i otada za njega mora da bude obezbeđena "odvojena" pita u bekstejdžu.

A evo koji su mu omiljeni filmovi!

Izvor: YouTube

Tokom australijske turneje 1973. godine, upoznao je jednu samohranu majku preko koje je nabavljao drogu. Odmah joj se "uvalio" u kuću, kako bi na najlakši način dolazio do droge.

"Živeo sam u predgrađu Melburna, u njenom stanu, i već za tri-četiri dana sam se pretvorio u pravog matorog Australijanca. Šila, gde mi je doručak, daj ovo, daj ono… Bilo je kao da sam živeo tu čitavog života. Bilo je divno. Vodio sam računa o bebi dok je mama bila na poslu, i dan-danas postoji osoba u Melburnu koja ni ne zna da sam joj brisao du*e."

Bend je ove godine proslavio 55 godina postojanja, trenutno priprema 26. studijski album, a Kit, koji sada konzumira "samo" alkohol, marihuanu i hašiš, ove godine je izjavio da bi voleo da "odapne na sceni".

Sve vijesti