Tajna koju skriva Pentagon, naježićete se! (VIDEO)

Autor:

"Njujork tajms" je došao do dokumenata i ugovora koji pokazuju da je Pentagon uz dozvolu američkog Kongresa potrošio nešto manje od 22 miliona dolara na Program identifikacije napredne prijetnje iz vazdušno-kosmičkog prostora.

0
A- A A+
NLO Foto: MONDO/giphy.com

Sredstva su upotrebljena u periodu od 2008. do 2011. godine, a program je obuhvatao istraživanje i procjenu prijetnje koju predstavljaju neidentifikovani leteći objekti (NLO).

"U godišnjim budžetima Ministarstva odbrane (SAD) od po 600 milijardi dolara, 22 miliona dolara potrošena na Program identifikacije napredne prijetnje iz vazdušno-kosmičkog prostora bilo je skoro nemoguće uočiti. Upravo to je Pentagon i želio", navodi ovaj list.

"Njujork tajms" piše da je na čelu programa bio zvaničnik američke vojne obavještajne službe Luis Elizondo, čija je kancelarija na petom spratu Prstena C duboko u zgradi Pentagona.

Navodi se da Ministarstvo odbrane SAD nikada ranije nije priznalo postojanje programa, a sada tvrdi da je on ugašen 2012. godine. Međutim, oni koji podržavaju rad ovog programa navode da, iako je Pentagon tada prestao da ga finansira, on i dalje nastavlja da funkcioniše.


Prema tvrdnjama sagovornika "Njujork tajmsa", tokom poslednjih pet godina su zvaničnici uključeni u program nastavili istraživanje slučaja koje su im predstavili pripadnici službe, uporedo obavljajući i ostale dužnosti koje imaju u američkom Ministarstvu odbrane.

Navodi se da je ovaj tajnoviti program, čiji su djelovi i zavedeni kao tajni, započet 2007. godine i da je u početku u velikoj mjeri finansije dobijao na osnovu zahtjeva ove godine penzionisanog senatora iz Nevade Harija Rida, koji je od 2005. do 2017. bio na čelu predstavnika Demokratske partije u Senatu, poznatom po dugogodišnjem interesovanju za svemirske fenomene.

NEMA DILEME..."Njujork tajms" navodi da je većina novca išla kompaniji za istraživanje vazdušno-kosmičkog prostora "Bigelou erospejs" na čijem je čelu milijarder i stari Ridov prijatelj Robert Bigelou, koji trenutno sarađuje sa NASA.

U emisiji "60 minuta" američke televizijske mreže CBS, emitovanoj u maju ove godine, Bigelou je izjavio da je "apsulutno ubijeđen" da vanzemaljci postoje i da su NLO posjećivali Zemlju.

Izvor: youtubeTokom saradnje sa kompanijom Bigeloua čije je sjedište u Las Vegasu, program je iznedrio dokumente u kojima se opisuju viđanja letilica za koje se činilo da se kreću izuzetno velikim brzinama, a da pritom naizgled nemaju vidljivi pogon koji ih pokreće, kao i letilice koje su djelovale kao da lebde iako se nije vidjelo šta ih održava u tom stanju.


Navodi se da su zvaničnici programa proučavali video snimke susreta nepoznatih objekata i američkih vojnih letilica, uključujući i onaj objavljen u avgustu ove godine na kojem se vidjelo kako su dva borbena aviona F/A-18F Ratne mornarice SAD sa nosača aviona "Nimic" 2004. kod obale San Dijega jurila ovalni objekat bjeličaste boje.

Pogledajte i taj snimak:

Izvor: youtubePenzionisani senator Rid izjavio je nedavno za "Njujork tajms" da je ponosan na ovaj program.

"Nije me sramota niti stid niti se kajem što sam to pokrenuo. Mislim da je to bila jedna od dobrih stvari koje sam uradio tokom godina službe u Kongresu. Uradio sam nešto što niko nikada prije nije uradio", kazao je Rid.


"Njujork tajms" navodi da su druga dva bivša senatora koji su bili članovi Podkomiteta za troškove odbrane i podržavala programa preminuli - republikanac s Aljaske Ted Stivens 2010., a demokrata sa Havaja Danijel K. Inou je umro je 2012. godine.

CIA objavila dokumenta o NLO iznad Himalaja!


Penzionisan senator Rid je izjavio i da on sam nije znao odakle su ovi NLO došli.

"Ako iko kaže da sada ima odgovore, samo se zavarava. Mi ne znamo", rekao je Rid i dodao da je "moralo da se krene od nečega".

Sve vijesti