U srcu sukoba: Snimak starice obišao svijet VIDEO

Autor:

Starija žena pokušala je da zaustavi okršaj mladih Palestinaca i izraelske vojske u Vitlejemu na Zapadnoj obali tako što je išla od jednih do drugih i molila da se ne sukobljavaju.

0
A- A A+

 Reporter ruskog RT snimio je danas neobičan detalj na protestima Palestinaca koji su izbili nakon američkog priznanja Jerusalima kao glavnog grada Izraela, pošto je u "ničiju zemlju" između izraelske vojske i palestinskih demonstranata ušetala starica koja je pokušala da zaustavi okršaj.

Starica je snimljena kako pokušava da urazumi sukobljene strane da ne koriste silu, naizmjenično hodajući od Izraelaca do Palestinaca moleći za prekid sukoba.

Navodi se da je ona zasmetala pojedincima, pa ju je u jednom trenutku muškarac s palestinske strane udario i oborio na zemlju, dok joj je drugi pomogao da ustane.

POGLEDAJTE:

Izvor: YOUTUBE

Trampova odluka o priznavanju Jerusalima i premještanju američke ambasade iz Tel Aviva u taj grad, naišla je na osude širom svijeta, pa čak i kod nekih saveznika koji su istakli da je ona bespotrebno izazvala sukob u regionu koji je već ispunjen nasiljem.

Pitanje statusa ovog grada leži u suštini izraelsko-palestinskog sukoba, a Trampov potez je široko shvaćen kao udruživanje s Izraelom.

Čak i manja kriza po pitanju statusa Jerusalima i svetih mjesta u drevnom Starom gradu u prošlosti je izazvala krvoprolića.

Sve vijesti