Prva pomoć: Prikrijte podočnjake za minut

Autor:

Trajno rješenje ovog problema zahtijeva promjenu životnih navika, ali, za prvu pomoć, mogu da posluže i ovi savjeti.

0
A- A A+

Podočnjaci se ne pojavljuju samo zbog neispavanosti ili loše ishrane. Na njih utiču i hormoni, ali i genetika - možda ste prosto rođeni sa izraženijim podočnjacima.

Ovi savjeti mogu vam pomoći da ih prikrijete, bez obzira na to zašto su tu.

Za njegu kože oko očiju birajte kremu koja sadrži retinol

Retinol je prilično efikasan u borbi protiv bora, hiperpigmentacije, akni, ožiljaka... Ali, ne djeluje "trenutno". Kreme koje sadrže retinol stimulišu proizvodnju kolagena, što smanjuje natečenost, učvršćuje osjetljivu kožu oko oka i smanjuje sjenke. Kremu nanestite blago tapkajući kožu, pošto ćete utrljavanjem samo pogoršati situaciju.

Izaberite pravu nijansu korektora

Za tamne krugove oko očiju potreban vam je korektor koji će neutralisati osjenčenost, ljubičaste ili plave podočnjake prikriće onaj u boji breskve, ružičasti ili narandžasti. Nanesite minimalnu količinu i utapkajte proizvod.

Korektor u boji kože

Sledeći korak je - korektor za nijansu svjetliji od tona vaše kože, koji nanosite na isto to područje. Zatim laganim pokretima izjednačite sve, ali vodite računa da ne obrišete onaj prvi sloj neutrališućeg korektora, tako da malo osvježite lice.

Poslednji korak - iluminator

Trunčica iluminatora ili hajlajtera (sa jako sitnim česticama) nanesite u uglove oka, tako da otvorite pogled i - spremni ste!

Sve vijesti