Ovo zaustavlja štucanje, garantovano!

Autor:

Zaboravite "zadržavanje daha", ispijanje malih gutljajeva vode... i slične savjete za koje ste se lično uvjerili da ne pomažu.

1
A- A A+

Štucanje je, blago rečeno uznemirujuće i neprijatno (naročito ako počnete da štucate na poslu ili tako nešto), a ponekad može biti i simptom nekog ozbiljnijeg zdravstvenog stanja.

Ginisov rekord

Čarls Ozborn drži Ginisov rekord u najdužem slučaju štucanja na svijetu. Počeo je da štuca 1922. godine i nije prestao do 1990. godine, dakle, ukupno 68 godina! Ukoliko štucanje traje duže od dan ili dva, idite kod ljekara.

Sledeći put kad vas uhvati napad štucavice, sve što vam treba je nego gorko alkoholno piće i kriška limuna.

Natopite limun biterom ili ga odmah pojedite, ili ga žvaćite minut, dva. Ako vam je ukus suviše neprijatan, možete posuti mrvicu šećera odozgo.

I to je sve. Oslobodićete se štucanja.

"Njujork tajms" piše da je dr Džej Hauard Herman iz Bostona sproveo i manju studiju na tu temu, i da je o svojim zaključcima pisao za Medicinski žurnal Nove Engleske još 1981.

Dr Herman nije, doduše, uspio da utvrdi koji tačno sastojak iz pomenute kombinacije zaustavlja štucanje, ali je zabilježio da će ovaj "lijek" zaustaviti štucanje u čak 88 odsto slučajeva, prenosi Woman's day.

Sve vijesti