Vreme je da upoznate njegove roditelje?

Autor:

Evo šta ne bi trebalo da radite kad dođe taj trenutak.

0
A- A A+

Ako ste planirali da tokom praznika organizujete porodično okupljanje, na kojem ćete prvi put upoznati roditelje svog partnera, prirodno je da budete nervozni. Želite, naravno, da ostavite dobar utisak, ali ponekad trema može da vam pokvari planove. Pripremite se unapred, odaberite garderobu u kojoj se osećate lepo i prijatno, za koju znate da vam dobro stoji, budite pristojni, a evo na šta bi još trebalo da obratite pažnju.

Ne ignorišite partnera

Slušajte pažljivo sve što vam govori o članovima svoje porodice, a poslušajte i njegove savete. Ako vam kaže unapred da određene teme izbegavate, na primer, poslušajte ga bez diskusije. Time ćete pokazati poštovanje prema njemu, ali ćete i sebe poštedeti mogućih neprijatnosti.

Nemojte iskazivati previše bliskosti pred "publikom"

Ako se ljubite kao da ste sami u prostoriji, ako mu sedite u krilu, može se desiti da svima koji prisustvuju vašim izlivima nežnosti bude neprijatno. A kad to shvatite, i vama će biti neprijatno, garantovano.

Pokušajte da ne pokažete koliko ste nervozni

Neće vam biti lako, ali preživećete. Ako ste nervozni, samo povećavate rizik da nešto krene naopako. Da zalijete tepih ili garnituru crnim vinom recimo... Dakle, samo mirno. Ne pokušavajte da se predstavite drugačije, niti da ostavite utisak, ako to znači da morate da prikrijete svoju pravu prirodu. Budite ono što jeste. Vaš partner vas voli. I sigurno će vas voleti i njegovi roditelji, ako ništa drugo, bar zato što njihovog sina činite srećnim.

Vaš partner možda će se ponašati "čudno"

Ali, imajte u vidu da je i on nervozan, iako to ne želi da pokaže.

Najvažnije od svega je da budete prirodni i ostanete svoji, ali da imate mere.

I imajte u vidu da je taj prvi neprijatni susret nešto što treba da preživite samo jednom. Svaki sledeći susret biće sve opušteniji i lakši, a ako sve bude kako treba, vremenom ćete početi i da im se radujete.

Nekoliko razloga da volite svoju svekrvu...

Sve vijesti