Saradnja sa Turskom na svim nivoima obrazovanja

Autor:

Saradnja Crne Gore i Turske jača na svim nivoima obrazovanja, zaključeno je na sastanku predstavnika resornih ministarstava dvije države, na kojem je dogovoreno i formiranje zajedničke komisije koja će pratiti realizaciju postojećeg Memo

0
A- A A+
univerzitet studenti fax Foto: MONDO/Danilo Jauković

  Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, radi se na razmjeni učenika između Crne Gore i Turske u dualnom obrazovanju, a dogovoren je i povećani broj stipendija za crnogorske studente u Turskoj.

Direktorica direktorata u Ministarstvu prosvjete, Mubera Kurpejović, kazala je da su utvrđene aktivnosti u vezi sa formiranjem zajedničke komisije koja će pratiti implementaciju memoranduma, a fokus razgovora bio je i na razmjenama u dualnom obrazovanju.

Ona je istakla i da su važne teme sastanka bile stipendije i razmjena u visokom obrazovanju, i da je dogovoren veći broj stipendija za crnogorske studente u Turskoj.

“Prema našim podacima 82 studenta iz Crne Gore su završila studije kao stipendisti Vlade Turske, a očekujemo broj stipendija bude povećan, dok ćemo akcenat staviti na one oblasti koje su deficitarne i koje garantuju brzo zaposlenje”, istakla je Kurpejović.

Pomoćnik ministra nacionalnog obrazovanja Turske, Orhan Erdem, kazao je da je planirano povećanje broja stipendija crnogorskim studentima.

„Suština naših aktivnosti je činjenica da se rješavanjem otvorenih pitanja u edukaciji, rješava i veliki broj drugih, ekonomskih i socijalnih problema“, kazao je Erdem

Sve vijesti