Otvara igračke i zarađuje milione!

Autor:

Šestogodišnji dječak Rajan je za samo godinu dana zaradio 11 miliona dolara, radeći ono što bi željelo svako dijete.

0
A- A A+

Vremena su se mnogo promijenila, pa su nekima poznate ličnosti djetinjstvu bile, recimo, sestre Meri-Kejt i Ešli Olsen, Mekoli Kalkin, glumac iz filma "Sam u kući", a danas su klincima poznate ličnosti razni jutjuberi.

Jedna od najvećih zvijezda za mališane je svakako šestogodišnji Rajan, koji se igra igračkama, prikazuje ih na YouTube i to gledaju milioni klinaca širom svijeta.

Otkako je imao samo tri godine, njegovi roditelji su počeli da ga snimaju kada otvara igračke, igra se sa njima i "ocjenjuje ih", a zatim su te snimke stavljali na YouTube kanal pod nazivom "RyanToysReview".

Dječakovo prezime, kao i grad u kojem živi se čuvaju u tajnosti, i to s razlogom. Ovaj dečak je postao multimilioner, a to potvrđuje i Forbsova lista prema kojoj je mali Rajan jedan od najbolje plaćenih YouTube zvezda.

Tačnije, našao se na osmom mjestu liste, a za samo godinu dana je zaradio 22 miliona dolara!

Njegov rad ili igru, kako hoćete, prate milioni djece širom svijeta, a neki ga čak i imitiraju i pokušavaju da pokrenu svoj YouTube kanal.

On je sada postao globalni fenomen, a sve je počelo kada je snimljen petnaestominutni video u kojem Rajan otvara svoj "Lego duplo" set vozića. Kada je njegova porodica postavila taj video na YouTube, jedva da je imao nekoliko pregleda.

"Rajan je gledao dosta kanala na kojima se otvaraju i ocjenjuju igračke jer su pravili dosta snimaka o ‘Tomasu i drugarima’, koje on obožava", objasnila je njegova majka, koja takođe nije željela da se otkrije njeno ime.

"Jednog dana me je pitao: ‘Kako to da ja nisam na YouTube-u, a sva druga djeca jesu? Tada smo odlučili da bismo mogli to da uradimo. Onda smo ga odveli u prodavnicu i kupili mu prvu igračku, mislim da je to bio ‘Lego’ set, i tako je sve počelo".

Ubrzo je dečak počeo da koristi nekoliko igračaka u igri i za nekoliko meseci je počeo da raste broj ljudi koji prate njegov kanal, a u tovom trenutku dečak ima više od 10 miliona pretplatnika.

U junu je njegov kanal bio najgledaniji u SAD 40 nedelja zaredom, a u septembru je napravio snimak u kojem mu je gostovala NBA zvezda Kevin Durant gdje su zajedno izveli dječji eksperiment.

Ako se, kao i mnogi pitate zašto je Rajan toliko popularan, znajte da to možda i ima smisla. Ovaj dječak se, za razliku od odraslih, ne bavi analizom igračaka - zašto je ova bolja od one, već ih otvara, igra se i uživa, pa utoliko njegovi snimci deluju iskrenije. Osim toga, nema lošeg ponašanja, nema ružnih riječi...

Pogledajte jedan od njegovih snimaka:

Izvor: YouTube

Sve vijesti