Oni su najbolji i u turizmu i ugostiteljstvu

Autor:

Turistička organizacija (TO) Podgorice dodijelila je priznanja najboljim kolektivima i pojedincima u turizmu i ugostiteljstvu grada u ovoj godini.

0
A- A A+

  Priznanja su u kategoriji najboljih kompanija i institucija dobili kompanija Plantaže, hotel Verde complex, mali hotel New star, restoran 21 MNE Urban bistro, ugostiteljski objekat zajedno sa centrom za edukaciju Radovče, radionica kolača MFC, lounge bar The Living Room, Cassiopeia za projekat busticket4.me, turističko-izletničko mjesto Avanturistički park Gorica, turistička manifestacija City Groove i radio emisija Elmag radija Turistički atlas.

Kada je riječ o najboljim pojedincima priznanja su uručena menadžerki Jeleni Burić, kuvaru Mladenu Dabanoviću, konobaru Savu Bigoviću, novinarki Anđeli Boričić i komunalnom radniku Špatolaju Beslimu.

Specijalnu nagradu za poseban doprinos unaprijeđenju kvaliteta turističke ponude dobio je hotel Hilton Podgorica.Direktorica TO Podgorica, Tatjana Popović, kazala je da su u toj organizaciji ove godine imali najteži zadatak do sada, a da su nagrađeni oni koji su se iz reda najboljih izdvojili na neki način.

„Ovo je godina koju možemo nazvati konkuretnom, ali i zajedničkom, jer smo svi zajedno, institucije grada i države, doprinijeli da broj turista koji je posjetio Podgoricu ove godine bude 43 odsto veći, kao i broj noćenja“, navela je Popović.

TO Podgorica više od tri decenije nagrađuje pojedince i kolektive koji su radom doprinjeli obogaćivanju i dodatnoj promociji turističke ponude Glavnog grada.

Na konkurs za nagrade stiglo je ukupno 90 predloga, a nagrađeno je njih 16.