Zašto je gospodin Prosečni bolji od Savršenog

Autor:

Dame kažu da je tako, a evo i zašto.

0
A- A A+

Istraživanje je posmatralo 130 parova u dvadesetim i tridesetim godinama života i otkrilo da su žene srećnije ako su u vezi sa partnerom koji je manje atraktivan od njih, a razlog za to je pomalo bizaran.

Naime, ako je muškarac manje privlačan od žene sa kojom je u vezi, onda ona smatra da nema potrebe da drži dijetu ili da se preterano posvećuje fizičkom izgledu, pokazala je nova studija.

Naučnici sa Državnog univerziteta na Floridi utvrdili su da su heteroseksualne veze i brakovi uspešniji ako je muškarac malo puniji od partnerke i manje je atraktivan.

Studija je analizirala 113 novopečenih bračnih parova koji žive u Teksasu, a koji su u braku manje od četiri meseca i u kasnim su dvadesetim godinama života.

Istraživači su zaključili da su žene koje smatraju da je njihov partner veoma atraktivan sklonije držanju dijeta kako bi skinule kilograme, "parirale" mu izgledom i zadržale ga kraj sebe.

One sa manje privlačnim muškarcima ne osećaju potrebu da to rade i generalno su srećnije.

"Rezultati pokazuju da se na žene negativno odražava ako je muškarac veoma fizički atraktivan, a taj efekat je još veći ukoliko ona nije naročito privlačna. Takođe, istraživanje pokazuje da ovi faktori mogu da doprinesu razvoju poremećaja u ishrani. Sa druge strane, veoma atraktivna partnerka nije motiv za muškarce da drže dijetu", saopštili su naučnici.

Oni su takođe rekli da su muškarci generalno više posvećeni vezi ili braku, kao i da se više trude da partnerka bude zadovoljna kada je ona veoma zgodna.

Tagovi:
Sve vijesti