Energija nas vuče, sad je sve moguće!

Autor:

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore u četvrtfinalu SP igra protiv Francuske u utorak (sjutra, 20:45), reprezentacije koja protiv naše selekcije ima skor tri pobjede - jedan poraz.

Energija nas vuče, sad je sve moguće! Foto: MONDO/Anto Baković

Crna Gora predvođena Perom Johansonom će prvi put igrati u 1/4 finalu Svjetskog prvenstva u rukometu, nakon što je na prethodna tri Mundijala ispadala u 1/8 finala sa Draganom Adžićem na klupi.

Dakle, mlada i talentovana generacija koju predvode iskusnije Jovanka Radičević, Katarina Bulatović i Milena Raičević su već ispisale najbolji plasman na SP pobjedom nad Srbijom (31:29), ali zašto se zaustaviti među osam najboljih!?

Djevojke su vjerovale i imale veliko samopouzdanje. I to je bio veoma važan detalj protiv Srbije.Već ostvarili ono o čemu smo pričali. Od sada - sve je moguće“, rekao Šveđanin na klupi Crne Gore, Per Johanson.

A kad selektor vjeruje u nešto o čemu djevojke sanjaju, onda nema razloga da ne vjeruju “zlatne lavice“. Protivnik u 1/4 finalu je Francuska, a utakmica je na programu sjutra (utorak) od 20:45 časova.

Žao mi je što smo se srele ovako rano sa Srbijom, ali tako je moralo. Srećom mi smo bile uspješnije“, poručila je Katarina Bulatović, koja je igrala protiv zemlje u kojoj je rođena, ali koja će svom snagom napasti Francusku sjutra veče.

Nadam se da ćemo uspjeti da slavimo“.

Ženska rukometna selekcija Crne Gore i ženska reprezentacija Francuske su se srele četiri puta na velikim takmičenjima - dva puta na SP, jednom na Evropskom prvenstvu, te jednom na Olimpijskim igrama. Skor je tri pobjede Francuske - jedna Crne Gore.

Francuskinje su bile bolje dva puta na SP (2015. je bilo velikih 34:23, a 2013. minimalnih 17:16), te jednom na EP (2014. je bilo 24:20), dok je naša selekcija jedini trijumf ostvarila u Londonu, i to u četvrtfinalu OI (23:22).

Energija na klupi i na terenu je bila velika, uživanje je bilo igrati sa ovim djevojkama protiv Srbije. Sada slijedi Francuska, nadam se da možemo da odigramo dobro i u četvrtfinalu“, jasna je Jelena Despotović.

Bravo djevojke! A sada je sve moguće

1/4 FINALE

UTORAK

17.30 Švedska - Danska

20:45 CRNA GORA - Francuska

Pobjednici iz ova dva 1/4 finala će se sastati u polufinalu rukometnog Svjetskog prvenstva u Njemačkoj za žene.

Sve vijesti