Bogat kulturni program povodom posjete Pamuka

Autor:

Turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za knjižavnost, Orhan Pamuk, boraviće u Crnoj Gori od 14. do 17. decembra i tom prilikom biće organizovan bogat i raznovrstan kulturni program i veliki broj posjeta i razgovora u institucijama.

0
A- A A+

  Ovaj događaj organizovala je Izdavačka kuća Nova knjiga, koja je i izdavač njegovih romana, u saradnji sa pokroviteljima i partnerima Vladom Crne Gore, Ministarstvom kulture, Opštinom Bijelo Polje i Prijestonicom Cetinje.

Portparol Nove knjige, Jovana Petković, najavila je na konferenciji za novinare da će se Pamuk odmah po dolasku sastati sa svojim izdavačem u Izdavačkoj kući Nova knjiga. Ona je kazala da će se Pamuk istog dana sastati i sa organizatorima Trinaestog međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja koji će biti održan na proljeće naredne godine.

Prema riječima Petković, predviđena je velika pres konferncija za medije i sastanak nobelovca
se sa crnogorskim piscima i autorima Izdavačke kuće Nova knjiga. Pamuk će, kako je najavljeno, otvoriti deseti Zimski salon knjige, a biće mu svečano uručena međunarodna književna nagrada Književni plamen.

Nakon uručenja nagrade, kako je saopšteno, biće organizovani razgovor sa Pamukom i književno veče koje će voditi urednik u izdavačkoj kući Nova knjiga Jelena Krsmanović. Nakon Podgorice, Pamuk će posjetiti Bijelo Polje i Cetinje gdje će se sastati sa gradonačelnicima te dvije opštine i obići značajne kulturno-istorijske spomenike.

Petković je najavila da će se za vrijeme posjete Crnoj Gori sastati sa premijerom Duškom Markovićem i potredsjednikom Vlade i rukovodiocem Ministarstva kulture Zoranom Pažinom.
Tokom svog boravka u Crnoj Gori, Pamuk će obići više gradova i mnoge kulturno-istorijske znamenitosti Crne Gore.

Krsmanović je saopštila da će u tržnom centru Mall of Montenegro, od 14. do 31. decembra, biti održan deseti Zimski salon knjige Booka 2017. Ona je rekla da će u prodajnom Salonu svakog dana od devet do 22 sata moći da se kupe knjige brojnih izdavača iz Crne Gore i regiona po povoljnim cijenama, uz popuste do 50 odsto, a ulaz je slobodan.

Kako je navela, publika će na tematskim večerima imati priliku da se druži sa autorima koje je objavila Nova knjiga.

Tagovi:
Sve vijesti